Firmele de repatriate ne aduc persoanele dragi acasa

pexels-pavel-danilyuk-7317890

Pentru ca toti am trecut prin asta sau o sa trecem cu siguranta prin asta, fiind un ciclu natural al vietii, nu trebuie sa ne ferim sa vorbim despre moarte, a noastra sau a unei persoane dragi, ce am face in acele situatii si ce s-ar intampla. Ca in orice alta situatie, este mai bine sa fim pregatiti si sa luam din timp masurile necesare decat sa fim luati prin surprindere, sa ne panicam si sa nu stim ce sa facem. Iar pentru ca in ziua de azi avem la dispozitie atat de multe surse care sa ne ofere ajutorul dorit, nici nu este nevoie sa ne mai facem atat de multe griji.

Sa vorbim asadar despre decesul unei persoane apropiate noua si mai exact despre cineva care se afla intr-o tara straina si in mod tragic dar inevitabil, a trecut in nefiinta acolo, departe de casa, fara cineva apropiat alaturi. Ca in orice alta situatie cand o persoana decedeaza, sunt necesare toate aspectele cerute, precum funeraliile si inmormantarea dar inainte de toate, gasirea unei solutii optime pentru aducerea acasa a trupului neinsufletit. In acest sens, cele mai bune optiuni sunt aduse de agentiile de repatriere  a persoanelor decedate.

Pentru ca ne dorim cele mai bune conditii pentru persoana draga, alegem asadar si cele mai bune agentii. Daca stim deja una sau mai multe, este cu atat mai bine pentru tot ceea ce este de facut este sa intram in contact cu angajatii lor, cei numiti consilieri funerari. Acestia joaca un rol important in cadrul oricarei agentii funerare, fiind nu doar cei care preiau apelurile si le ofera informatii celor in nevoie ci totodata, le pot oferi si consolare si suport emotional astfel incat, cei afectati de moartea unei persoane apropiate sa poata trece mai usor peste astfel de momente dificile.

Prin informatiile oferite de un consilier funerar ne pute decide daca agentia pe care o reprezinta este potrivita pentru noi. Aici putem intra putin in detalii, facand referire la mai multe aspecte in ceea ce priveste termenul de „potrivit”. In primul rand, daca poate oferi serviciile in tara in care se afla persoana decedata sau nu si totodata, daca poate oferi calitatea si profesionalismul pe care il dorim. Si aspectele referitoare la preturi si servicii sunt de interes pentru orice persoana. Fiecare agentie de repatriere decedati poate oferi servicii in diverse zone, poate doar o singura tara straina sau mai multe.

Transportul funerar, una dintre cele doua parti importante ale unui proces de repatriere, poate fi realizat atat pe cale terestra, cu masini funerare echipate corespunzator unei astfel de sarcini, cat si pe cale aeriana, acolo unde este vorba despre tari mai indepartate sau zone unde nu este posibil accesul cu masina, precum insule sau alte regiuni. Iar in cazul transportului funerar, este nevoie mai ales de soferi autorizati care sa aiba si experienta necesara dar si documentele de care este nevoie pentru a putea executa astfel de sarcini.

Inainte ca persoana decedata sa poata fi preluata din tara in care a trecut in nefiinta si adusa acasa, trebuie completate si obtinute toate documentele necesare, care sa ateste ridicarea corpului, pregatirea acestuia, transportul funerar si aprobarea repatrierii de catre institutiile desemnate in acest sens. Avand cunostintele si relatiile necesare, o agentie de repatriere de poate ocupa in intregime de toata documentatia necesara astfel incat nu mai este nevoie de prezenta unui membru de familie al persoanei decedate.

Fiecare persoana trebuie tratata in mod egal, cu demnitate si respectul cuvenite. Acesta este crezul oricarei agentii care se respecta, nu numai in domeniul funerar ci in toate celelalte unde este vorba despre oameni. Fiecare persoana este importanta pentru cel putin o alta persoana iar aceasta isi doreste tot ceea ce este mai bun ea, asa ca, atunci cand este nevoie, nu este facu niciun compromis serviciile de repatriere pot avea costuri destul de mari, in functie de fiecare caz insa exista si solutii prin care clientii sa nu plateasca absolut nimic, ca de exemplu asigurarile de viata, ce pot firezolvate tot de catre agentia aleasa pentru repatriere. In acest sens, nu numai ca apropiatii persoanelor decedate pot fi mai linistit dar de asemenea, pot acorda mai mult timp si un buget mai mare proceselor de inmormantare.

Cel mai simplu este sa alegem o agentie de repatriere care are puncte de lucru nu doar la noi in tara ci si in afara, multe astfel de agentii, mai ales cele vechi in domeniu si cele mari, avand puncte de lucru si in tari unde exista un numar mare de cetateni romani. Prin alegerea acestei optiuni si daca desigur, exista angajati disponibili in acea zona, procesul de repatriere va dura si mai putin. Pentru ca mai toate agentiile funerare au acum si site-uri web, este foarte usor sa le gasim pe cele mai potrivite si sa gasim datele de contact necesare pentru toate punctele de lucru pe care le au la dispozitie.

Pe cat de dureroasa este trecerea in nefiinta a unei persoane dragi, atunci cand suntem reuniti cu aceasta reusim sa capatam totusi si un pic de fericire si alinare, prin faptul ca putem fi alaturi de aceasta inainte de a ne lua adio pentru totdeauna, gratie serviciilor ireprosabile si prompe ale unei agentii de repatriere a persoaneor decedate care sa ne poata veni in ajutor in cel mai scurt timp si prin cele mai bune solutii in acest sens.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *