Durerea la nivelul genunchiului: cum se poarta corect orteza?

Woman,Runner,With,Knee,Pads,On,His,Knees,Running,Street

Din ce in ce mai multe persoane incep sa se confrunte cu dureri la nivelul genunchiului, pentru ca avem de-a face cu o articulatie extrem de complexa asupra careia actioneaza in mod constant mai multe forte. Durerea este un simptom care poate sa apara pe fondul mai multor afectiuni ale genunchiului si a inceput sa ii afecteze intr-o mai mare masura si pe tineri, chiar daca durerile de genunchi apar de cele mai multe ori in situatia persoanelor care au inaintat in varsta.

Pentru a preveni aparitia durerilor de genunchi dar si pentru a le trata, aveti la dispozitie o gama diversa de genunchiere (orteze genunchi). Acestea pot fi rigide sau elastice, reglabile, si pot sa fie confectionate atat din neopren cat si din bumbac. Unele dintre ele au deschidere pe rotula, altele au balamale pivotante, medicul specialist fiind cel mai in masura sa fa recomande orteza sau genunchiera de care aveti nevoie. Ortezele pentru genunchi sunt utile atat in procesul de recuperare din urma unui traumatism cat si pentru sustinerea si protejarea articulatiei. De asemenea, specialistii au remarcat ca ortezele pot sa grabeasca vindecarea daca sunt alese si purtate corect.

Cele mai comune cauze ale durerilor de genunchi

In majoritatea cazurilor, durerea apare la nivelul genunchilor in urma unor traumatisme, din cauza unor boli cronice sau pe fondul suprasolicitarii articulatiei genunchiului. Traumatismele pot fi urmate de contuzii, rupturi de ligamente, fracturi sau entorse, ceea ce inseamna ca in zona genunchiului va fi resimtita o durere intensa. De asemenea, daca avem de-a face cu o leziune acuta, in afara de durere se poate ajunge la deformarea si umflarea zonei respective, precum si la imposibilitatea de a mai folosi genunchiul.

Printre bolile cronice care pot sa provoace dureri de genunchi se numara guta si artrita reumatoida, boli din cauza carora poate sa apara si tumefactie sau limitare din punct de vedere al capacitatii de miscare. Atunci cand articulatia genunchiului este suprasolicitata, apare o durere care devine mai intensa atunci cand efortul fizic este unul sustinut si se diminueaza atunci cand sunteti in repaus. De asemenea, din cauza suprasolicitarii poate sa apara si inflamatie. Este recomandat sa evitati pe cat posibil fortarea articulatiei si miscarile repetitive la nivelul acesteia.

Rolul ortezelor pentru genunchi

Pentru ca leziunile de la nivelul genunchiului sa se vindece corespunzator si intr-un timp cat mai scurt, este important ca orteza recomandata de medic sa fie pozitionata si purtata corect. Este esential sa probati orteza inainte de a o cumpara, pentru a va asigura ca va fi utila pentru tratament. Fiind fabricate din materiale de inalta calitate, ortezele nu se deterioreaza usor nici din cauza purtarii si nici din cauza curatarii. Folosirea ortezei este utila pentru a scadea presiunea care este resimtita inclusiv la nivelul gleznelor si pentru a sustine ligamentele de-a lungul perioadei de vindecare.

Luand in calcul faptul ca articulatia genunchiului este cea mai solicitata dintre toate articulatiile organismului uman, trebuie sa va orientati catre anumite orteze care va pot fi de ajutor atunci cand aveti probleme la nivelul acesteia. Ortezele pentru genunchi sunt utile atat pentru a oferi protectie in timpul practicarii activitatilor sportive, cat si in timpul desfasurarii activitatilor de zi cu zi daca este necesar. De regula, ortezele pentru genunchi sunt recomandate si daca remarcati un anume dinsconfort in zona respectiva sau daca apar durerile. De asemenea, ortezele pot fi folosite pentru a imobiliza articulatia atunci cand medicul considera ca este necesar.

Dupa folosirea ortezei in procesul de recuperare, specialistii recomanda  sa purtati o alta orteza, care sa va permita sa executati mai multe miscari si care sa ajute la prevenirea unor noi accidentari.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *