Despre laptele matern: cum sa stimulezi lactatia?

Ai observat ca dupa ce ai inceput munca sau dupa ce nu ai mai hranit copilul de la san cateva zile lactatia mamara a inceput sa scada?

Despre laptele matern: cum sa stimulezi lactatia?

Nu este neaparat necesar sa opriti hranirea la san daca s-a redus cantitatea de lapte produsa, iar daca vreti sa continuati sa hraniti copilul la san puteti sa apelati la diverse trucuri pentru a stimula acest proces natural.

Una dintre cele mai eficiente metode este sa hraniti copulul mai des, cu cat mai des cu atat mai mult corpul mamei incepe sa primeasca stimul si sanii sa produca mai mult lapte.

Daca nu puteti hranii copilul mai des puteti apela la ajutorul unei pompe speciale. Aceasta se poate folosi si de 8-12 ori pe zi pentru a stimula productia de lapte matern. Nu va faceti griji daca nu este produsa o cantitate foarte mare de lapte, acesta se poate aduna intr-o sticla si pastrat pana la 2-3 zile in frigider pentru a hrani bebelusul.

Daca nici stimularea cu ajutorul pompei nu va este de ajutor ar trebui sa acordati o atentie mai mare dietei si cantitatii de apa pe care o consumati. Daca nu aveti o alimentatie adecvata, iar cantitatea de apa consumata este mica atunci nici productia de lapte nu o sa exceleze. Asigurati-va ca aveti in permanenta o sticla cu apa langa dumneavoastra si nu ezitati sa beti chiar si daca nu va este sete.

In cazul in care nicio metoda nu a functionat si doriti sa continuati hranirea la san este cazul sa luati legatura cu un expert in acest sens. Acesta va poate oferi un regim special si uneori suplimente adecvate pentru a stimula acest proces.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *