Descopera istoria rochiei de seara

Descopera istoria rochiei de seara

Istoria rochiei de seara este foarte impresionanta. Prin simpla sa definitie, rochia de seara este un produs la care ai anumit asteptari. Indiferent de epoca, rochia de seara este strans legara de moda timpurilor si trebuie sa aiba caracteristici specifice.

Prezentarea istorica a rochiei de seara

Rochia formala exista de secole si exista un consens in randul istoricilor ca rochia de seara s-a concretizat in mijlocul anilor 1820. Acest articol vestimentar a aparut in acelasi timp cu miscarea romantica in arta si in literatura.

Perioada cuprinsa intre anii 1820 – 1899

In aceasta perioada de timp rochia de seara a cunoscut foarte multe schimbari. Moda femeilor a evoluta de la o silueta in forma de X la introducerea crinolinei si s-a incheiat cu o silueta tip clepsidra. In fiecare epoca, rochia de seara a cunoscut mai multe schimbari.

Rochia de seara se distinge prin utilizarea unor tesaturi opulente si prin acele tesaturi din voal sau satin. Se mai disting si prin maneci scurte sau fara umar dar si prin generozitatea infrumusetarii suprafetei. Fustele rochiilor erau complexe si erau incarcate cu detalii cu flori artificial, panglici sau dantela. Trenele erau si ele atasate de fuste astfel incat tinuta sa fie una cat mai complexa.

Perioada cuprinsa intre anii 1900 – 2003

In aceasta perioada rochia a cunoscut o serie de schimbari. Decolteurile erau cat mai adanci si cat mai largi iar manecile erau scurte sau erau realizate din simple bretele pe umar. Lungimile fustei variau in functie de moda si implicau de cele main multe ori panouri plutitoare, drapaje sau straturi. Tesaturile erau foarte fine si erau realizate din chiffon sau din satinuri extravagante astfel incat rezultatul final sa fie unul perfect.

In 1960 a aparut pentru prima data rochia de seara cu fusta mini. Fustele erau realizate din tesaturi metalice sau cu modele stralucitoare.  Dupa care la finalul anilor 1960, rochia de seara a revenit la lungimea podelei.

In anul 1980 rochia de seara a devenit mult mai minutioasa si realizata din culori luminoase si vibrante. Pe aceasta exista foarte mult sclipici, broderii, paiete sau margele.

La finalul anilor 1990n au devenit mai populare rochiile slip confectionate din tesaturi moi. Rochiile de searav cu fuste intregi scurte si fara bretele erau cu adevarat produse de care se putea bucura oricine. Negru era culoare preferata pentru aceste rochii iar bustiere erau decorate cat mai atent.

Utilizarea contemporana a rochiei de seara

In prezent, rochia de seara era realizata cat mai atent. Imbracamintea barbateasca era una clasica dar rochiile pentru femei sutn din ce in ce mai bine realizate. Rochiile de seara au decolteruri cat mai adanci sau costere cat mai atent realizate, in plus bratele sunt dezgolite iar fustele cat mai generoase.

Rochiile sunt in mod sigur niste articole vestimentare care ne atrag tot mai mult atentia. Doamnele si domnisoarele se folosesc tot mai mult de rochiile de seara mai ales in cadrul evenimentelor de seara. Rochiile sunt singurele produse in care orice femeie se poate simti feminina si atragatoare indiferent de silueta pe care o au.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *