Descopera ce poti vizita in Irlanda

Descopera ce poti vizita in Irlanda

Irlanda este o tara de-a dreptul minunata. Aceasta are o cultura impresionata si daca te gandesti sa vizitezi aceasta tara trebuie sa stii la ce sa te astepti. Ca sa poti avea siguranta ca nu ai pierdut nicio atractie turistica atunci trebuie sa vii cu un plan bine pus la punct.

Iata ce poti vizita in Irlanda

Stancile Moher

Stancile Moher sunt o atractie de top atunci cand vrei sa vezi vestul Irlandei. Prapastia abrupt care are o inaltime de peste 200 de metri iti va oferi o priveliste care iti va taia pur si simplu rasuflarea. In parea de sud a celui mai inalt pisc se afla si un centru pentru turisti. Turnul O`Brien a fost construit in anul 1835 de marele rege al Irlandei. Inca din acea vreme este folosit drept punct de observare pentru vizitatori.  Daca iti este teama de inaltimi poti oricand admira stancile si de jos.

Giants Causeway

Aceasta este cunoscuta in Irlanda ca a opta minune a lumii. Este cu siguranta cel mai faimos pesiaj din nordul Iralandei.  Este alcatuit din coloane hexagonale din basalt care au fost create acum aproximativ 60 de milioane de ani de o scurgere de lava.  Aceste coloane sunt perfect aliniate una langa cealalta astfel incat sa poti vedea cele mai mici crapaturi dintre ele.

Drumul din piatra este ca un camp plin de figuri geometrice uriase iar locatia este una cu adevarat spectaculoasa.

Poulnabrone Dolmen

Poulnabrone Dolmen este un mormant aflat in Comitatul Clare. Acesta este unul dintre cele mai faimoase morminte din Irlanda. Piatra este una uriasa si isi face aparitia deasupra rocilor calcaroase din Burren. Oamenii ingropati in Poulnabrone Dolmen erau fermieri din neolitic.  Radiocarbonul din oase indica perioada cuprinsa intre anii 3800 si 3200 i.e.n.

Newgrange

Newgrange este un mormant preistoric care a fost contruit in jurul anului 3200 i.e.n. Acesta se intinde peste o suprafata de 4000 mp si este inconjurat de 97 de bordure. In interiorul monumentului se alfa o fanta prin care lumina patrunde inauntru. Acest orificiu a reprezentant o adevarat descoperire pentru cei care au dezgropat mormantul.  Aceasta era un dispozitiv de masurare a timpului despre care se crede ca a fost construit inaintea Piramidelor. Scopul acestuia era acela de a permite luminii soarelui sa patrunda inauntru in cele mai scurte zile din ani, in jurul datei 21 decembrie atunci cadn este solstitul de iarna. In fiecare an intre 19 si 23 decembrie o mica raza de lumina patrunde prin fanta si ajunge in podeaua camerei interioare.  Pe masura se soarele se inalta pe cer intreaga camera devina mai luminata. Spectacolul in sine este unui uimitor si are o durata de 17-18 minute. Acesta are loc in fiecare an, dimineata in jurul orei 8:58 si 9:15.

Dun Aengus

Misterioasele Insule Aran care sunt situatie langa Golful Galway te vor cuceri cu frumusetea lor salbatica. Aceste insule sunt bogate in cultura si au parte de mosteniri unice prin geologie si arheologie. Acestea sunt un fin exemplu al bogatiei celtice si cele crestine.

 

 

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *