Descopera care sunt organele afectate de stres

Descopera care sunt organele afectate de stres

Cum iti poti da seama ca suferi de stres?  Ei bine, exista foarte multe tulburari sau boli care iti vor da de gandit ca te expui la un stres prelungit. Poti lupta mai usor impotriva stresului daca iti vei schimba stilul de viata, vei face sport, vei urma o dieta mai sanatoasa si mai saraca in alimente procesate, vei medita, vei adopta un animal de companie, te vei rasfata sau daca vei citi.

Acceseaza site-pedia.ro pentru a decoperi mai multe stiri din domeniul sanatatii.

     Cum te afecteaza expunerea prelungita la stres

Efectele stresului la sistemul nervos

Sistemul nervos este foarte afectat de nivelul de stres. Efectele se manifesta ca: depresie, anxietate, nervozitate, tulburari de somn, migrene, dificultati de concentrare, tulburari de memorie, atacuri de panica si oboseala acuta.

Efectele stresului asupra pielii

In momentul in care esti supusa la stres in mod constant vei observa ca pielea se va rida, pot aparea pete, ingrosari, psoriazis sau alte boli de piele. Mai poate aparea acneea , eczemele si eruptiile.

Efectele stresului asupra sistemului imunitar

Functiile sistemului respirator pot fi influentate in mod negativ de stres. Principalele manifestari pe care le are constau in: capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor, de a se recupera si pot aparea boli autoimune sau chiar stres.

Efectele stresului asupra sistemului digestiv

Stresul constant poate duce la ulcer sau la gastrita. In plus acesta iti mai poate provoca dureri de burta sau crampe abdominale. In plus iti mai poate provoca greata, reflux gastro-esofagian sau alergii alimentare.

Efectele stresului asupra sistemului respirator

Sistemul respirator ajuta la functionarea cat mai buna a plamanilor. In momentul in care esti super stresat respiratia va fi mai accelerata.  Daca persoana in cauza sufera de anumite afectiuni respiratorii, acestea se vor agrava.

Efectele stresului asupra inimii

Stresul cronic poate reprezenta un factor negativ mai ales pentru hipertensiunea arteriala, tahicardie, aritmii si creste riscul de infarct miocardic sau AVC.

Stresul ne afecteaza mai mult decat ne putem da seama. Cu cat te vei simti mai stresata cu atat vei risca sa dobandesti mai multe probleme de sanatate iar asta nu este deloc in regula. Organele noastre chiar sunt afectate de stres.

Am experimentat și eu efectele necruțătoare ale stresului și pot spune că, pe termen lung, acesta își lasă amprenta asupra sănătății noastre cu o intensitate pe care nu ne-o putem imagina inițial. Am descoperit cât de crucial este să încorporăm mici schimbări în viața de zi cu zi pentru a contracara stresul, cum ar fi practicarea meditației sau găsirea unui hobby care să ne bucure sufletul. Ani întregi de neglijență m-au învățat cât de importante sunt aceste activități de auto-îngrijire, iar dacă aș putea da un singur sfat, acela ar fi să luăm în serios toate aceste metode de prevenție, adaptându-le în mod constant la stilul nostru de viață. Stresul nu va dispărea magic, dar putem învăța să navigăm mai bine prin furtunile sale.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *