De ce plang copiii cand sunt hraniti?

De ce plang copiii cand sunt hraniti?

Pentru orice mama plansetul copilului ei atunci cand este hranit, in special alaptat, creeaza confuzie. Cand simti ca faci totul perfect dar copilul incepe brusc sa te respinga, sa planga in timp ce ar trebui sa manance te simti neajutorata.

Nu esti singura careia i se intampla asa ceva. Aceasta este o problema comuna pentru copiii cu varste intre 5-7 saptamani. Aceasta reactie poate fi asociata cu efortul de crestere sau dezvoltarea abilitatii lor de a vedea si de a observa lucrurile din jurul lor.

Odata cu cresterea, copilul poate experiementa o durere usoara sau disconfort care determina plansul in timp ce este hranit. Daca plansul se datoreaza cresterii, problema va trece de la sine rapid in cateva saptamani.

Daca plansul este determinat de dezvoltarea abilitatii copilului de a-si da seama de ceea ce se intampla in jurul lui, acest lucru se poate intampla destul de des in urmatoarele saptamani. Dezvoltarea abilitatilor copilului poate determina lipsa de a fi atent la alte lucruri precum hrana. Veste buna este ca ei cresc si se obisnuiesc cu noile abilitati si incep sa se concentreze din nou pe hranire intr-o saptamana sau doua.

O alta cauza a plansului copilului in timp ce este alaptat poate fi de natura psihologica. Urmareste daca acest lucru se intampla cand este hranit de la ambii sani sau doar de la unul dintre ei. Sanii tai sunt diferiti in ceea ce priveste cantitatea de lapte produs. Daca bebelusul tau reactioneaza negativ la unul dintre sani se poate ca acesta sa aiba lapte prea din abundenta sau dimpotriva prea putin. Poti descoperi cauza utilizand o pompa de san sau poti incerca manual sa urmaresti cantitatea de laptel a fiecarui san. Daca descoperi ca problema este abundenta prea mare de lapte poti extrage excesul cu pompa inainte de a incepe alaptare. Poti utiliza acest lapte mai tarziu, dupa ce l-ai conservat intr-o sticluta.

De multe ori copilul plange in timp ce este hranit din cauza simplului fapt ca este satul iar tu insisti sa-l hranesti. Aceasta fortare il face sa devina nervos. Daca suspectezi ca aceasta este cauza poti inceta hranirea, urmand sa reiei procesul mai tarziu.

Copilul tau poate plange in timp ce este hranit din variate motive, exceptandu-le pe cele de mai sus, care sunt cele mai comune. Trebuie sa fii constienta de faptul ca poate dura putin timp pana sa descoperi cauza si sa rezolvi situatia.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *