De Ce Ai Nevoie De Un Implant Dentar?

Implant Dentar Galati Chiromax

Din ce în ce mai multe persoane apelează în ziua de astăzi la o tehnologie de refacere a dentiției din ce în ce mai avansată în ultimii ani și anume: implantul dentar. Prin definiție,  un implant dentar este o soluție extrem de eficientă și modernă în același timp, care ajută la înlocuirea dinților pierduți. Partea practică ne arată că implantul propriu-zis reprezintă cadre metalice, piese alcătuite din titan, zirconiu sau alte materiale, fiind la momentul actual cea mai bună metodă la care puteți apela pentru sănătatea danturii dumneavoastră.

Totuși, mulți oameni își pun diverse întrebări până când iau decizia de a apela la această metodă. Ca urmare, prin acest articol veți avea răspunsuri la principalele întrebări cu privire la acest procedeu.

Care sunt avantajele implantului dentar?

Indiferent că este vorba despre un singur dinte care trebuie înlocuit sau despre mai mulți, oricare ar fi cauza pentru care intenționați să faceți acest pas, vă înțelegem dorința de a cunoaste toate informațiile necesare înainte de a lua această decizie.

Chiromax una dintre cele mai mari clinici dentare din Galați vă pune la dispoziție toate informațiile necesare cu privire la luarea unei hotărâri în ceea ce privește implanturile dentare. Iată care sunt principalele avantaje ale unui implant dentar:

  • În funcție de poziția în care este făcută intervenția și în funcție de respectarea igienei orale, cât și a consultațiilor periodice, implantul dentar poate rezista până la câteva zeci de ani, chiar și o viață întreagă. Depinde de dumneavoastră cât de mult îngrijiți implanturile și cum respectați indicațiile medicului.
  • Un implant dentar arată exact ca un dinte perfect sănătos și de aceea, faptul că apelați la această tehnologie modernă vă va putea aduce un aspect estetic foarte plăcut și va putea crește încrederea în sine, datorită obținerii unui zâmbet de excepție. Un implant poate fi modelat perfect după forma inițială a dentiției, mai mult aceasta poate fi chiar mult îmbunătățită.
  • Atât masticația, cât și fonația se vor îmbunătăți semnificativ întrucât dintele natural este, în general, slăbit, fapt ce poate afecta cele două procese. Implantul dentar înlătură acest gen de probleme și chiar mai mult, va preveni posibilele afecțiuni gastrice pentru că masticația va fi realizată corespunzător.
  • Implanturile dentare nu se pot caria. Astfel, dacă respectați indicațiile medicului stomatolog și vizitele periodice la acesta pentru consultații, nu va mai trebui să va faceti griji în legătură cu prevenția cariilor.
  • Spre deosebire de alte procedee, care vă pot afecta articularea cuvintelor, implantul dentar nu va avea nici un fel de efect negativ cu privire la acest aspect. De aceea, te vei putea bucura de o vorbire corectă.
  • Implanturile dentare sunt confecționate din materiale care sunt compatibile cu țesuturile adiacente acestuia și de aceea nu există riscul de a fi respins de către corp sau riscul de a provoca alergii.
  • Implanturile dentare previn posibilele apariții ale unor leziuni, oferind confort fizic pacientului.

Ce persoane pot beneficia de implanturi dentare?

Nu există o vârstă anume sau un anumit tip de persoană care poate să apeleze la această procedură. Implantul dentar poate fi realizat indiferent de vârsta pacientului, doar din momentul în care creșterea a încetat. Singura limită de vârstă este impusă în cazul copiilor și adolescenților întrucât corpul acestora este într-o continuă schimbare, iar vindecarea poate fi precară. Totodată, singurele tipuri de persoane ce nu pot beneficia de tehnologia implantului dentar, sunt cele care prezintă condiții locale(pacientul este fumător, prezența placii bacteriene din cauza igienei dentare precare) sau anumite probleme de sănătate generale ce nu permit intervenția în sine.

Care este prețul implanturilor dentare?

Primul lucru la care este bine să ne gândim atunci când ne întrebăm despre prețul unui implant dentar este: ce costuri ar aduce lipsa dinților sau afecțiunile care se pot genera din această cauză, precum probleme cu greutatea sau cu sistemul digestiv?

Deși la prima vedere nu pare foarte accesibil costul unui implant dentar, când vom pune în balanță costul consecințelor apărute în cazul în care nu luăm decizia de a opta pentru acesta, sigur implantul dentar va avea câștig de cauză.

Noi credem că dinții sănătoși nu sunt un lux, ei sunt o necesitate. De aceea, procedura de implant dentar ar trebui privită ca o investiție pe termen lung în sănătate și în stima de sine.

Recomandarea noastră este să luați decizia chiar în acest moment de a vă îmbunătăți semnificativ dantura, zâmbetul și sănătatea în general!

Clininica dentară Chiromax vă poate oferi cel mai bun raport calitate-preț pentru un  implant dentar în Galați!

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *