Cum se fabrica o janta din aliaj?

janta de aliaj

Cum se fabrica o janta din aliaj? Concepute din aluminiu, tabla sau aliaj, jantele sunt destul de diferite intre ele. Indiepensabile pentru confortul unei masini, au anumite specifictati pe care trebuie sa le cunosti. Dar trebuie sa stii ca la Vadrexim gasesti jante aliaj de calitate cu pret mic.

Tehnologia jantelor din aliaj

Aliajul topit este turnat in matrite speciale, unde se raceste, apoi componentele semifabricate sunt tratate din punct de vedere termic. Piesele turnate se vor incalzi la o temperatura de 150-220 de grade, se vor metine la aceasta temperatura o perioada si se vor raci mai apoi in aer.

Piesele turnate vor fi prelucrate mecanic si se vor pune si pe ele straturi aplicate de protectie.

Jantele din aliaj sunt compuse dintr-un aliaj de aluminiu deoarece aluminiul pur este prea maleabil. Este elaborat cu bauxita transformata in aluminiu si apoi amestecata cu alte materiale.

Specificitatile unei jante din aliaj. Jantele din aliaj se dinsting fata de cele de tabla sau alte tipuri, prin:

  • costul lor, mult mai scazut fata de alte tipuri de jante;
  • lejeritatea lor. Nu sunt atat de grele ca si jantele din tabla sau din otel;
  • rigiditatea lor. Acestea se deformeaza destul de greu in raport cu versiunile din otel.

Avantajele jantelor din aliaj. Jantele din aliaj ofera o multime de avantaje, printre care putem aminti:

  • designul lor. Estetica lor este una de exceptie si pe piata este disponibila o gama variata;
  • adapatabilitatea lor. Jantele din aliaj sunt practice si pot functiona si fara capace;
  • personalizarea masinii;
  • rezistenta destul de mare la sarea aruncata iarna pe sosele sau la umiditate;
  • prestigiul (se pot folosi la masinile performante si cele cu un pret ridicat).

Si datorita acestor avantaje, jantele din aliaj sunt cele care pot optimiza virajele si pot ameliora franarea datorita unei raciri rapide.

Jantele din aliaj ofera avantaje atat din punct de vedere estetic, al aparentei vizuale, cat si din punct de vedere al stabilitatii conform zic cei de la Alcar .

Ofera cea mai mare stabilitate pentru o greutate mai lejera. Cel mai mare avantaj al jantelor acesta este- gretatea lor mai lejera in raport cu cele din otel. Vei reusi astfel sa faci economii de carburant si vei reduce in consecinta, costurile. Emisiile de CO2 sunt reduse si ele. Sunt cea mai buna alegere pentru vara, dar exista si jante special concepute pentru iarna care sunt acoperite cu un fel de pudra speciala care protejeaza materialul de zapada topita. Se vor preveni astfel problemele legate de coroziune.

Personzalizarea masinii. Cu jantele din aliaj vei conferi masinii o aparenta unica. In culori mai stralucitoare sau fluo mate, cu jantele din aliaj te poti bucura de adevarate opere de arta.

In plus, jantele din aliaj pot sa fie intretinute foarte usor. Este de ajuns daca le cureti cu apa si o laveta din microfibra mai moale. Dar exista si produse special concepute pentru jantele din aliaj.

Ai de ales intre o multime de modele de jante din aliaj de calitate superioara, de la modele clasice la modele de exceptie, pentu orice masina si orice buget.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *