In lume exista un adevarat cult al ceaiului verde iar beneficiile sale pentru organism sunt clar recunoscute și demonstrate prin numeroase studii făcute in ultimii ani.
Trebuie sa recunoaștem ca ceaiul verde nu are un gust chiar foarte plăcut pentru multi dintre noi, acesta fiind si cauza pentru care multi refuza sa il consume in mod regulat. Va arătam cîteva trucuri prin care data viitoare cînd consumați ceai verde sa nu va mai izbiți de acel gust amărui.
Chiar daca ceaiul verde este foarte bun pentru sănătate, gustul sau ii tine pe multi la distanta. Foarte multi consumatori greșesc atunci cand adaugă zahar in ceasca de ceai, neștiind ca de fapt zaharul ii anulează proprietățile si cu siguranța nu este cea mai buna opțiune pentru îmbunătățirea gustului. Si adăugarea laptelui este foarte greșita, pe lîngă faptul ca ii anulează proprietățile mai aduce si un aport de calorii ceștii de ceai.
O solutie excelenta este sa consumati formule de ceai in amestec cu diverse plante aromatice. Acestea sunt retete consacrate pe piata, unele de sute de ani si care au fost validate de numerosi consumatori prin gustul lor placut.
Daca doriti dumneavostra sa ve preparati o astfel de combinatie puteti apela cu incredere la urmatoarele variante:
- • Scorțișoara – adaugați o lingurița de scorțișoara in punga de ceai verde si amestecați bine. Este de preferat sa folositi frunze de ceai pentru ca acest lucru sa se realizeze mult mai usor si gustul unei cesti de ceai verde va fi total schimbat si chiar imbietor.
- • Cardamon – puteti folosi praf de cardamon sau chiar bucatele de planta, acesta avand un gust si o aroma distincta care va anula gustul amarui al ceaiului verde.
- • Frunze de dafin – acestea au un gust destul de puternic cand sunt puse la infuzat. Fiind si planta medicinala puteti alege sa il amestecați cu ceaiul verde atunci cand sunteți racit si nu numai.
- • Cuișoare – este o alegere ideala combinația de ceai verde cu cuișoare, mai ales in perioada sărbătorilor de iarna. Cuișoarele fac ca ceaiul sa aiba un gust puțin piperat. Tot cea ce trebuie sa faceti este sa puneți 4-5 cuișoare la infuzat o data cu ceaiul verde.
- • Lămîie – nu numai ca ii da ceaiului verde un gust mult mai bun, dar face ca polifenolii sa fie absorbiti mult mai bine de catre organism.
- • Ghimbir – tăiați cateva feliuțe de ghimbir proaspat si lasati-le la infuzat alături de frunzele de ceai verde. Ghimbirul are si el proprietăți medicinale si o adevărata tradiție in istoria ceaiului. Se poate consuma si rece cu cîteva picaturi de lamaie si putina miere.
- • Vanilie – puteți incerca cu încredere sa adaugati extract de vanilie in ceaiul verde si o sa fiti placut surprinsi de noua aroma obtinuta.
Acestea sunt cîteva sugestii care va pot convinge sa consumați ceai verde in arome foarte diversificate si plăcute totodata.