Cum sa alegi o masina pentru adolescent

Alegerea unei masini de ocazie pentru copilul tau trebuie sa fie facuta cu mare atentie. Tinerii in majoritatea cazurilor privesc masina ca un lucru de lux si nicidecum ca o unealta de lucru de care ne folosim. Un alt motiv este responsabilizarea tanarului pentru a intelege obligatiile care ii parvin la cumpararea unui autoturism.

Cum sa alegi o masina pentru adolescent

In media sau in filme acest procedeu de cumparare a unui autoturism pentru tanarul absolvent de liceu este unul simplificat, acesta primeste cheia de la masina noua si deja conduce in zare savurand clipele fericite ale libertatii. In realitate nu este asa, economia de piata cere ca sa fim mai prudenti cu cheltuielile iar o investitie majora intr-o masina trebuie gandita din multe puncte de vedere ca acesta sa ajute evolutia economica si sa nu dauneze.

Normal ca primul pas in alegerea autoturismului e sa discutam cu adolescentul, el va spune ce masina doreste si la ce vrea s-o utilizeze. Normal ca dupa cateva cuvinte se poate face un calcul de cost al acestei masini, atat pentru cumparare cat si pentru cheltuielile lunare. Intrebarea trebuie pusa in felul in care iti poti sau nu permite sa intretii o masina pentru nevoile tale, daca alegem o masina noua, daca avem posibilitatea de a plati pe loc sau trebuie cumparata in rate.

La fel trebuie sa analizam marimea autoturismului si unde vrem sa-l utilizam, o masina de familie este mai mare si mai fiabila pentru drumuri lungi, consuma insa mai mult si cheltuielile sunt mai mari, pe cand o masina mica de oras are un consum mic, poate fi usor de manevrat in oras si veti avea mai putine probleme cu parcarea. Dupa discutie, foarte usor puteti alcatui o lista de prioritati dupa care sa va ghidati in alegerea autoturismului.

Puteti vizita impreuna sowroomurile din localitatea unde traiti si sa discutati despre ofertele existente. Puteti vizita si targurile de masini la mana a doua, veti fi uimiti cand o sa vedeti masini in stare foarte buna la un pret mic.

La fel puteti gasi informatii importante despre autovehicule pe forumurile de specialitate si bloguri. In majoritatea cazurilor aceste bloguri sunt intretinute de firmele de vanzari auto sau firmele de vanzari piese si accesorii auto, de aceea unii ar putea fi partinitori cu marca pe care o reprezinta, de aceea trebuie sa stim a cerne informatiile primite, de unde pana unde sunt corecte.

Daca cumva alegeti sa cumparati o masina la mana a doua, trebuie sa va asigurati ca veti gasi piese si accesorii auto pentru aceasta, la un pret rezonabil. Masinile la mana a doua chiar daca arata bine dupa o spalare, in mod sigur au unele piese care deja nu mai functioneaza la nivelul optim iar acest lucru poate duce in timp la defectiune. Orice reparatie costa bani, dar daca masina este una exotica si piesa trebuie sa vina de peste ocean, in mod sigur acesta pe langa faptul ca o sa va coste mai mult, o sa va si tina pe loc o perioada de timp.

Totusi ultimul cuvant trebuie sa-l aiba adolescentul, trebuie sa-i faca placere sa conduca masina aleasa, altfel nu va dori s-o conduca si va deveni doar un factor de stres. Daca faceti o alegere buna atunci masina o sa fie un ajutor si ne va aduce multa fericire.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *