Mihaela Bilic este cel mai apreciat si cel mai renumit nutritionisti din Romania. Aceasta a oferit de foarte multe ori sfaturi persoanelor care se lupta cu kilogramele in plus. Aceasta a mentionat ca poti scapa de 30 de kilograme in doar sase luni cu ajutorul unei diete.
Mihaela nu este adepta un regim struct si doreste ca oamenii sa faca alegeri alimentare mai sanatoase. Renumitul medic are foarte mare grija in privinta propriei alimentatii si reuseste de foarte multi ani sa isi mentina aceeasi greutate. Aceasta vine in ajutorul persoanelor care vor sa slabeasca cu fel de fel de diete care au menirea de reduce din grasimea corporala dar si de a mentine sanatatea.
Care este renumita dieta care te scapa de 30 de kilograme?
Mihaela Bilic sustine ca cel mai important aspect al acestei diete este consumul ridicat de lichide. Trebuie sa consumi mai ales ciorbe. Doua portii de ciorba pe zi sunt mai mult decat suficiente daca vrei sa slabesti 30 de kilograme in aproximativ jumatate de an. Poti sa consumi si cafea in combinatie cu lapte, dar preparatul principal este ciorba.
„Haideți să facem dieta omului sărac care mănâncă ciorbă de două ori pe zi. În șase luni de zile eu cred că slăbești 30 de kilograme. Înainte să vă duceți să faceți facila operație de tăiere a interstinului, faceți această experiență, voi pentru voi. În psihologie se spune că perseverența trebuie să fie de 100 de zile că doar atunci se presupune că e schimbare. Încercați cu două ciorbe pe zi și o cafea cu lapte dimineața și veți slăbi 30 de kilograme în șase luni. Cu cât ai mai multe kilograme, cu atât este mai spectaculos. Important este ca, după ce ai slăbit, să rămâi acolo”, a spus Mihaela.
Consumul de ulei trebuie sa fie unul moderat. Fie ca obisnuiesti sa consumi ulei de floarea soarelui sau ulei de masline trebuie sa eviti pe cat de mult posibil consumarea acestuia. Daca vrei sa ai parte de o silueta cat mai armonioasa atunci trebuie sa acorzi o atentie deosebita alimentelor pe care le consumi.
„Orice poți mânca în picioare, în mașină sau pe canapea, la televizor, îngrașă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniță. Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită, mâncată cu tacâmuri.
Gătitul acesta poate fi o capcană dacă nu suntem atenți la ulei. Avem în tradițiile culinare uleiul ca ingrediente obligatoriu în orice preparat. La 100 de calorii/lingură pot să vă spun că obiceiul acesta ne distruge silueta. Orice mâncare cu legume poate deveni bombă calorică în funcție de cât ulei conține, nu e nevoie să fie șnițel, chiftele sau pește prăjit ca să ne îngrășăm, o facem și cu un ghiveci care are ulei. Nu contează tipul de ulei, toate au 900 de calorii/100 de ml. Iar gustul care îl dă mâncării e relativ, mai degrabă e în credința noastră că fără ulei nu se poate”, a mai spus medicul nutritionist.