Cum poți să schimbi tastatura laptopului?

ruben-martinez-ROak3LL-5IY-unsplash

Laptopul este un device foarte important din viața de zi cu zi pentru majoritatea oamenilor, fiind utilizat atât pentru cursurile de la facultate, cât și pentru job și mai ales pentru activitățile din timpul liber: vizionare filme, gaming, social media etc. Ce faci atunci când acesta întâmpină o problemă, fie ea de software, hardware sau, mai ales, de periferie, precum apariția unei defecțiuni la tastatură?

La powerlaptop.ro vei putea găsi întocmai modelul potrivit de schimb, precum tastatură de laptop HP Compaq, Acer 9J, HP EliteBook G4, Acer Aspire E5 etc. și dacă te-ai decis să schimbi singur componenta, atunci iată care sunt pașii necesari și recomandările practice oferite.

Cum se schimbă tastatura defectă la un laptop

Află modelul laptopului și achiziționează tastatura

Dacă nu știi modelul laptopului tău, îl poți afla fie de pe spatele acestuia, fie de pe baterie, în cazul în care este detașabilă. Nu este suficient să știi brandul device-ului, ci ai nevoie de denumirea integrală.

De exemplu, tastatura pentru un laptop Dell trebuie să fie conform modelului acestuia: Inspiron 1300, Vostro 1501, Latitude PP04X, Studio 1440 etc. Odată ce ai aflat modelul tastaturii, este timpul să o comanzi. Asigură-te că achiziționezi produsul de la un service de reparații sau de la un magazin de încredere.

Desfă carcasa laptopului și șuruburile

Cu device-ul închis și deconectat de la orice sursă de curent, începe să desurubezi și să desfaci carcasa de pe spatele acestuia. Scoate bateria din laptop înainte de a continua. Vei avea nevoie de o șurubelniță subțire sau una adecvată pentru șuruburile prezente.

Majoritatea device-urilor au fie un model, o pictogramă, cu o tastatură, fie șuruburi marcate cu litera „K” de la „keyboard” (tastatură), astfel încât vei ști numaidecât care sunt cele ce trebuie desfăcute.

Fiecare model de laptop poate avea un stil de deschidere diferit. Dacă nu reușești să-l desfaci, caută online modul de deschidere al acestuia sau fă o vizită la un service de reparații laptop.

Deșurubează cu foarte mare atenție șuruburile existente, astfel încât să nu lovești alte componente sau să pui prea multă presiune pe carcasa, cabluri sau alți conectori. Totodată, ține laptopul pe o suprafață plană: un birou, o masă de lucru.

După ce ai scos toate șuruburile, tastatura poate fi prinsă și de carcasa laterală, de aceea încearcă să desprinzi cu grijă componenta pentru a o scoate din carcasă.

Deconectează cablul

Tastatura laptopului este conectată de acesta cu ajutorul unui cablu gros și rezistent. Acesta trebuie deconectat. Pentru a monta noua tastatură este necesar să urmezi aceeași pași, numai că în sens invers: conectezi cablul, pui tastatura în carcasă, înșurubezi toate piesele și pui bateria la loc și pornești laptopul. Scoate folia de pe tastatură, iar aceasta ar trebui să funcționeze corespunzător.

Întreaga activitate poate dura până la 30 de minute, în funcție de modelul laptopului și de experiența pe care o ai în acest domeniu, însă ține minte că este foarte important să achiziționezi întocmai tastatura potrivită pentru dispozitiv și să realizezi proiectul cu grijă și fără grabă.

După cum ai observat, schimbarea tastaturii nu este un proiect dificil, însă este important să ai în vedere fiecare pas prezentat. Cu toate acestea, dacă nu vrei să schimbi tastatura pe cont propriu, atunci poți apela la un service de reparații care ta ajuta atât cu produsul, cât și cu montajul acestuia.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *