Ai pofta de ceva dulce? Vrei sa iti indulcesti ziua si nu stii ce desert sa faci? Atunci incearca noua reteta de Tiramisu. Nu este deloc grea si nu iti va ocupa atat de mult timp pe cat te-ai astepta. In plus rezultatul obtinut te va face sa crezi ca timpul petrecut in bucatarie a meritat pe deplin.
Iata cum se prepara cel mai iubit desert
Ingrediente:
200 ml cafea tare
40 ml coniac
50 g zahar
4 oua
500 g mascarpone
150 g piscoturi
2-3 linguri de cacao
Modul de preparare al acestui desert este:
Tirasimu este un desert tot mai cautat. Isi are orginea din Italia si te asigur ca gustul sau poate impresiona pana si pe cea mai sofisticata persoana. Este o reteta usoara si o poti face chiar de la tine de acasa. Nu iti trebuie o indemanare foarte buna ci putin timp liber in care sa te ocupi doar de acest desert. Aceasta reteta este cea mai simpla din cate exista si iti va oferi un produs cu un gust desavarsit.
Hai sa descoperim impreuna care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgem:
Pentru inceput trebuie sa faci acest desert atunci cand astepti pe cineva in vizita. Vei vedea ca toate persoanele care vor veni la tine vor fi impresionate de acest desert.
Chiar daca iti vine sa crezi sau nu, poti obtine acest desert in cel mai scurt timp posibil.
Iata ce ai de facut:
Mai intai trebuie sa pregatesti cafeaua, o fierbi in coniac dupa care trebuie sa o lasi la racit si poti pregati toate celelalte ingrediente. Incepe prin a separa galbenusurile de albusuri in doua vase separate. Pui zaharul pe galbenusuri dupa care cu ajutorul unui mixer si la o viteza medie incepi sa amesteci cele doua produse. Te opresti abia dupa ce realizezi ca zaharul s-a dizolvat. Timpul recomandat pentru a dizovla zaharul este de 2 minute dar daca constati ca acesta nu s-a dizolvat mai poti amesteca pana cand rezulatul este unul multumitor. Mascarpone se freaca pana cand se inmoaie putin si se adauga peste crema de galbenusuri. Cu mixerul poti amesteca branza mascarpone cu crema de galbenusuri, insisti in aceasta etapa pana cand ai parte de o crema omogena.
In acest moment trebuie sa te ocupi de pregatirea albusurilor. Acestea se mixeaza timp de 2 minute pana se obtine o spuma care sa se desprinda de vas. Adaugi albusurile peste crema de mascarpone si galbenusuri si se amesteca. Piscoturile se inmoaie in siropul de cafea cu coniac si se aseaza intr-o tava cu o dimensiune medie. Peste acele piscoturi de pune ½ din crema de mascarpone dupa care se adauga un alt strat de piscoturi.
Peste acest ultim strat de piscoturi se pune si restul de crema iar deasupra trebuie sa presari putina cacao. La final este necesar sa pui acest desert delicios la frigider pentru a se raci. Se lasa la frigider pentru cel putin 3 ore dupa care se poate savura alaturi de o cafea.