Cum cresti puterea de concentrare la locul de munca

Cum cresti puterea de concentrare la locul de munca

Cum cresti puterea de concentrare la locul de munca

Vrei sa dai dovada de o concentrare mai mare la locul de munca? Atunci trebuie sa ai cateva practici care te vor ajuta sa dai dovada de o concentrare mai buna la locul de munca.

Trebuie sa stii in primul rand ca pentru a te focusa pe un anumit segment inseamna sa dai dovada de mai multa atentie. Cu cat esti mai atent la sarcinile de zi cu zi cu atat sansele de reusita vor fi mai mari.

Te poti concentra cu adevarat asupra unei situatii abia in momentul in care ai un nivel marit de energie. Trebuie sa intelegi ca pentru a duce o sarcina la bun sfarsit ai nevoie sa te focusezi asupra sarcinii respective. Daca ai alte preocupari atunci nu vei reusi sa iti atingi telurile.

    Poti creste puterea de concentrare prin urmatoarele metode

Pune o floare la birou, chiar langa tine

Psihologul Alexandru Plesea declara “De la copacul lui Buddha – sub care acesta s-a iluminat până la teiul lui Eminescu – la umbră căruia poetul român a fost vizitat de spiritul creator, apropierea de natură a fost mereu bine cunoscută atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea psihică. Este recomandat să petreci cât mai mult timp în natură, iar atunci când acest lucru nu este posibil o floare pe birou este un substituent binevenit”. Florile sunt esentiale la birou  deoarece iti creeaza un aspect desavarsit dar ajuta si la cresterea productivitatii.

La fiecare ora trebuie sa te ridici cel putin pentru 10 minute

Ca sa te poti focusa asupra unei singure sarcini trebuie sa te misti. Statul non-stop la birou nu iti va creste productivitatea. “Lucrând constant, mintea se obișnuiește cu activitatea pe care o face, iar riscul de neatenție crește. Limfa, de aproximativ 1,5 litri în corp, care stă pe loc și nu se mișcă, produce incapacitatea de curățare naturală a corpului, sistemul imunitar lucrând mai greu. Totodată, dacă se lucrează mult în față calculatorului, este de dorit ca o dată pe ora ochii să fie mutați din ecran pe un perete mai îndepărtat sau afară, pe fereastră.. Privirea se relaxează cel mai bine cu ochii la natură (sau la plantă de pe birou de la nr.1). Acest sistem este învățat încă din școală când ora înseamnă 50 de minute cu 10 minute pauză, cu toate acestea puțini sunt cei care profită de acest obicei sănătos”, a mai mentionat Alexandru Plesea.

Priveste fiecare task ca pe o provocare

Fiecare task pe care il primesti trebuie sa fie privit ca pe o provocare si ca o sansa de a demonstra de ce esti in stare. „Privește fiecare task ca pe o provocare, deoarece potențial de învățare, inovare, evoluție este din plin chiar și din cele mai banale task-uri, cum sunt cele casnice (ex: spălatul hainelor sau alegerea detergenților din magazin)” a mai mentionat Plesea.

Fa-ti timp pentru fiecare sarcina

Psihologul Alexandru Plesea mentioneaza “Ordonează sarcinile de muncă pe cele mai dificile la început, atunci când sarcina e nouă și nivelul de atenție și de entuziasm este mai mare, de preferat în prima parte a zilei, când mintea este odihnită. Sarcinile mai ușoare lasă-le la final, atunci când nivelul de concentrare este mai mic și de preferat în a doua parte a zilei, când suntem mai obosiți”.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *