Rezumat:
Pielea este organul căruia mulți nu îi acorda atenţia cuvenită. Fiecare părticică de piele este senzitivă și acţionează ca o barieră protectoare, totodată tegumentul este un organ de reglare a funcțiilor vitale.
Pielea trebuie îngrijită cu multă atenție, în special în sezonul cald, când temperaturile ridicate, radiaţiile solare, umiditatea excesivă pot produce atâta rău. Pentru că starea de sănătate a pielii este importantă ne-am propus să discutăm despre cum trebuie selectate produsele de îngrijire în sezonul cald, dar şi ce nu trebuie să lipsească din trusa de rutina zilnică.
Creme cu saruri de minerale
Pielea elimină prin transpiraţie în sezonul cald cantități mari de săruri minerale. Lipsa acestora duce la deshidratarea tegumentului, pielea căpătând aspect uscat. Transpirația este responsabilă de apariția fenomenului de descuamare dar şi de supra-infectarea porilor. Cremele cu minerale au efect calmant, regenerator, mineralizant deci ajută la păstrarea aspectului sănătos, natural.
Creme şi loţiuni cu factor de protecţie solară
În sezonul cald, pielea nu trebuie expusă la soare. Radiaţiile UV nu sunt responsabile doar de producerea cancerului de piele, dar pot genera arsuri solare grave. Expunerea neprotejată este cauza îmbătrânirii premature a pielii, tot din pricina soarelui apar şi ridurile nedorite înainte de vreme. Cea mai bună barieră este constituită de cremele cu factor UV de protecţie ridicat. Acestea trebuie introduse în rutină zilnică încă din primăvara, când soarele începe să strălucească constant. Cremele de protecţie îmbogăţite cu vitaminele A şi E nu trebuie utilizate doar pentru plajă, piscina sau ştrand, ci pentru orice moment când se iese din casă şi îmbrăcămintea este sumară. Orice centimetru de piele expus, trebuie acoperit cu loțiune solară, cel puțin cu 20 de minute înainte de ieri din casă. Astfel de produse au rol protector şi nutritiv, prevenind arsurile şi deteriorarea epidermei.
Loţiuni calmante
Loţiunile calmante sunt ideale pentru momentele când pielea este deja afectată de razele soarelui, adică a fost expusă fără protecţie. Loţiunile calmante sunt de obicei ușoare, se absorb repede şi au consistență plăcută. Efectul de calmare este în cele mai multe cazuri oferit de extractele de mentă, mentă sălbatică sau eucalipt. Loţiunea calmantă ajuta la hidratarea corectă a pielii, temperând efectele arsurilor solare.
Loţiunile de hidratare
Hidratarea este cuvântul cheie când vorbim de sezon cald, temperaturi ridicate, mare, piscina sau ştrand. Transpiraţia abundentă, apa în exces şi articolele de îmbrăcăminte pot face mult rău pielii, dacă aceasta nu este îngrijită corect. Pot fi folosite loţiuni cu ingrediente extrasă din culturi protejată care au efect hidratant sau pot fi utilizate uleiuri care sunt hidratante, dar au şi efect nutritiv valoros. Pot fi introduse în rutina zilnică loţiunile îmbogăţite cu avocado, argan, cocos sau shea. Aceste ingrediente sunt cunoscute pentru efectele benefice pe care le au asupra pielii. Poți folosi o loţiune bio pentru corp care este prietenoasă cu pielea şi care are efecte pozitive imediat. Loţiunile bio sunt bine tolerate, de organism şi contribuie la îngrijirea eficientă.