Cum alegi un cărucior pentru bebeluș

image001

Odată cu sosirea unui nou membru în familie, grijile tuturor se vor multiplica, iar transportul spre diferite destinații va reprezenta o preocupare importantă. Începând cu plimbările zilnice în parc și până la drumurile mai lungi spre destinații de vacanță, un cărucior adecvat este absolut necesar.

Oferta de cărucioare de pe piață este foarte generoasă, astfel încât poate fi destul de dificil să iei cea mai bună decizie. Sunt multe criterii de care trebuie să ții cont, începând de la dimensiuni, continuând cu suspensiile și chiar stabilitatea în curbe.

1.  Dimensiuni

Pentru că îți dorești tot ce e mai bun pentru bebelușul tău, trebuie să iei în considerare în primul rând spațiul pe care cel mic îl are la dispoziție. Căruciorul trebuie să aibă dimensiuni generoase pentru ca bebelușul să stea confortabil, dar în același timp trebuie să fie ușor de manevrat. De asemenea, căruciorul trebuie să poată fi pliat, astfel încât să intre ușor în lift sau în portbagajul mașinii tale. Cărucioarele 3 în 1 reprezintă o variantă ideală, deoarece poți utiliza oricare dintre opțiuni, în funcție de necesitățile de moment.

2.  Vârsta copilului

În funcție de vârsta celui mic, vei avea nevoie de un model diferit de cărucior. Pentru un nou-născut, trebuie ales un model de carucior care îi oferă poziția optimă și maxim de siguranță. Scoica este primul cărucior în care va fi transportat cel mic, în special dacă este vorba despre drumuri cu mașina. În rest, poți alege un landou, care este destinat plimbărilor pe jos. Pentru copiii care pot sta în funduleț, poți alege un cărucior normal, dar este recomandat unul cu spătarul pliabil, care să se poată lăsa la orizontală. În acest fel, cel mic poate dormi liniștit, dacă se simte obosit atunci când vă plimbați. Pentru copiii mai mari, de 3+ ani, sunt recomandate cărucioarele sport, care sunt foarte ușoare și ocupă puțin spațiu atunci când sunt pliate. Rolul lor este acela de a le oferi celor mici o variantă de transport pe distanțe scurte, atunci când obosesc.

3.  Numărul de copii

Dacă ai doi copii, indiferent dacă sunt gemeni sau de vârste diferite, poți alege un cărucior dublu, în funcție de nevoile voastre. Acest cărucior îți va permite să transporți confortabil ambii copiii, fie unul lângă celălalt, fie unul în fața celuilalt. De asemenea, poți alege un model de cărucior cu un suport special, unde copiii mai mari pot sta în picioare pe toată durata plimbării.

4.  Accesorii

Un cărucior bine echipat conține câteva accesorii, printre care cele mai importante sunt coșul pentru depozitare, husa pentru ploaie, geanta și suportul pentru pahare. Alte accesorii sunt opționale și trebuie achiziționate separat.

5.  Tipul de roți

Există cărucioare cu roți din cauciuc și cărucioare cu roți din metal, dotate cu anvelope. Acestea din urmă sunt similare cu cele de la automobil, deoarece au o cameră care trebuie umflată la o anumită presiune. Fiecare tip de roți are anumite avantaje, dar cele din urmă sunt, cu siguranță, mai silențioase și mai ușor de manevrat.

6.  Culoare

În funcție de preferințele personale, poți alege un cărucior într-o culoare vie, cum ar fi galben sau roșu, ori într-una mai sobră, cum este bleumarin sau negru. Nu există recomandări pentru o culoare în mod special, așa că acest criteriu este unul pur subiectiv.

Alegerea căruciorului potrivit pentru tine și bebelușul tău este o misiune destul de complicată. Chiar dacă vei testa căruciorul în magazin, se poate ca în aer liber, pe drumurile publice, el să se comporte într-un mod cu totul diferit. Din acest motiv, este recomandat să cumperi de la un furnizor care permite returnarea produsului în cazul în care nu ești mulțumit de el. De asemenea, nu uita să întrebi de garanție, care ar trebuie să fie de cel puțin 12 luni.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *