Cori Gramescu iti spune ce ar trebui sa mananci in vacanta ca sa nu te ingrasi

Cori Gramescu iti spune ce ar trebui sa mananci in vacanta ca sa nu te ingrasi

Cori Gramescu iti spune ce ar trebui sa mananci in vacanta ca sa nu te ingrasi

Cori Gramescu sustine ca in vacanta alimentatia nu trebuie sa difere. Aceasta incurajeaza oamenii sa manance normal daca nu vor sa se ingrase. Nu trebuie sa facem excese deoarece ne vor strica buna dispozitie si vom sfarsi prin a acumula kilograme in plus.

      Ce ar trebui sa mancam in vacanta

„În vacanță ar trebui să consumăm mâncare în preajma nivelului nostru energetic de menținere, să avem majoritatea meselor sănătoase, cu mici tratații din alimentele care ne plac. Ca reguli de bază, 8 din 10 mese ar trebui să fie sănătoase și să consumăm legume, carne slabă și eventual o felie de pâine sau un cartof copt, iar la 2 dintre mesele la care alegem să mâncăm fără a ne respecta planul sănătos de mese să optăm fie pentru o jumătate de desert, fie pentru o jumătate de porție de pizza, paste sau ceva după care tânjim, pe lângă felul principal sănătos pe care trebuia sa îl mâncăm oricum. De asemenea, este important să dăm atenție și momentului din zi când alegem aceste mici tratații, iar ideal e sa optăm pentru masa de prânz sau una din gustările din prima parte a zilei”, mentioneaza Cori.
Consumul de alcool nu trebuie ignorat. Poti consuma alcool atata timp cat nu faci excese si daca bei apa.

„Ar trebui să acompaniem fiecare pahar de alcool de 2-3 pahare de apă și să fim moderați în alegerile noastre. Dacă bem un pahar de vin pe zi în vacanță nu pățim absolut nimic și putem urca până la 2-3 pahare, dacă dorim. Pentru perioade scurte de timp nu se întâmplă mare lucru, mai ales că obiectivul nostru ar trebui să fie ca în vacanță să ne relaxăm, să experimentăm și să ne menținem greutatea”, a mai explicat aceasta.

Un alt aspect de care nu trebuie sa uitam este efortul fizic. Atunci cand mergi in concediu trebuie sa nu uiti de plimbari in aer liber, inot sau mersul pe bicicleta. Incerca sa iesi din zona ta de confort si sa faci cat mai multa miscare. Micile plimbari pe timp de seara iti pot compensa mesele cu un continut caloric ridicat.

„De obicei avem tendința să supraevaluam efortul fizic și să subevaluam cât de mult mâncăm de fapt. Recomandarea mea ar fi ca în zilele în care avem activitate fizică susținută să ne bucurăm de ceea ce vrem să mâncăm fără să ne preocupam de calorii, dar fără să alegem total iresponsabil. Este bine ca și în zilele active să menținem această proporție de 8 la 10 , în care 20% din alimentele noastre dintr-o săptămână să fie din categoria „mănânc ce vreau”, dar fără să derapăm mai mult de atât, pentru că riscăm să ne întoarcem din concediu cu kilograme în plus. Flexibilitatea alimentara nu înseamnă exces alimentar, ci din contra, ne asigură că ne putem bucura de preparatele pe care le dorim fără să suportăm consecințele kilogramelor nedorite”,  a mai adaugat la final medicul nutritionist Cori Gramescu.

Vacantele sunt cele mai frumoase si cele mai relaxante momente din viata noastra si trebuie sa le tratezi ca atare.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *