Consuma banane pentru a avea o dispozitie mai buna

Consuma banane pentru a avea o dispozitie mai buna

Obisnuiesti sa consumi des banane? Atunci trebuie sa stii ca acestea reprezinta o sursa importanta de potasiu pentru organismul nostru. In plus, bananele te ajuta sa ai parte de o dispozitie mai buna.

Mihaela Bilic, este un specialist in nutritie care a explicat in detaliu cat de importante sunt bananele pentru a avea patre de o dispozitie mai buna. Este recomandat sa consumi o banana in fiecare zi pentru a avea parte de rezultatele pe care le doresti.

     Care este parerea medicului Mihaela Bilic

„O banană pe zi ține doctorul psihiatru departe de casă. Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea noastră de bine. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe exotice, în multe țări. Ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii – tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienti valoroși.
Anul trecut, am mâncat pentru prima oară banane prăjite la Barcelona, am fost chiar în bucătărie să văd cum se pregătesc, tocmai pentru că nu-mi venea să cred cât de diferit este gustul lor atunci când sunt gătite. Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru functionarea optimă sistemului nervos și a mușchilor. Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonină este substanța de care depinde starea noastră de bine liniștea și echilibrul psihic. Doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte în această perioadă și puneți accent pe banane – nu strică niciodată un strop de bine în plus.
Și nu, nu îngrașă! O banană are sub 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și nu stimulează pofta de mâncare”, a mentionat Mihaela  Bilic intr-o postare pe retelele de socializare.
Bananele dau o stare mai buna organismului

Bananele contin triptofan, mai exact o substanta care stimuleaza secretia de serotonina care este cunoscuta ca fiind “ hormonul fericirii”. Acestea au fost supranumite “ fructele fericirii”  deoarece asigura o sursa importanta de vitamine: A, C, E, B1, B2 si B6 dar si minerale precum : fier, sodiu, potasiu, magneziu, zinc sau calciu.

Bananele iti sunt de folos atunci cand ai o stare prelungita de stres, suprasolicitare sau astenie.

In plus, bananele au un continut ridicat de potasiu si de magneziu si asta este foarte important in reglarea tensiunii arteriale.  Un alt mare avantaj ale acestor fructe este ca ajuta la eliminarea apei din tesuturi dar fara pierderea mineralelor. Mai trebuie sa stii ca bananelele sunt o importanta sursa de calorii si ca au un continut scazut de apa.  Acestea nu sunt recomandate in curele de slabire din cauza continutului lor redus de sodiu. Datorita continutului ridicat de zahar acestea ofera organismului o cantitate de energie de care ai nevoie pentru a-ti duce la final toate sarcinile de zi cu zi.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *