Ciorba de fasole cu costita afumata

Ciorba de fasole cu costita afumata

Ciorba de fasole cu costita afumata este un preparat pe placul tuturor persoanelor. Aceasta se poate consuma cu incredere atat la pranz cat si la cina. Este un preparat pe care il poti pregati cu cea mai mica usurinta si pe care il poti consuma impreuna cu toti membrii familiei.

Ingredientele de care ai nevoie

500 grame de fasole

200 grame de costita afumata

500 ml suc de rosii

o ceapa rosie

1 legatura de ceapa verde

2 legaturi de marar

2 legaturi de patrunjel

ulei de floarea-soarelui

2 ardei capia

1 lingurita boia dulce

Modul de preparare

Mai intai de toate trebuie sa alegi cu mult atentie fasolea boabe. O poti alege chiar cu o zi inainte dupa care, de seara si pana dimineata o poti lasa sa stea la inmuiat in apa calduta.

Dimineata poti scoate fasolea din apa si o poti pune sa fiarba in apa clocotita. Apa se va schimba de 2-3 ori pana cand va elimina toate toxinele si pentru a te asigura ca vei face o portie sanatoasa se fasole cu costita afumata.

Dupa care, vei curata ceapa si ardeii si vei taia in cubulete. Poti pune la calit ceapa timp de cateva minute dupa care poti adauga ardeii. Dupa care poti adauga fasolea si poti pune peste toate aceste ingrediente 2 litri de apa si lasi  totul sa fiarba la foc mic.

Dupa o perioada de timp, si dupa ce a scazut din zeama poti adauga si sucul de rosii pe care este recomandat sa il fierbi in prealabil. Poti condimenta intregul preparat cu sare, boia si piper in functie de preferinta.

Dupa care iti poti continua reteta de ciorba de fasole cu costita afumata si poti pune sa se rumeneasca in putin ulei bucatetele de costita. Atunci cand sunt gata, le poti scoate, poti taia cubuletele si le poti pune in ciorba de fasole.

Acesta este cel mai simplu si cel mai rapid mod de a pregati o portie gustoasa de ciorba de fasole cu costita afumata. Se va lasa acoperita cu capac timp de 10 minute pentru aromatizare, dupa care o poti servi cu cea mai mare incredere.

In cazul in care iti doresti sa experimentezi si aroma mai proaspete, poti pune in portia ta de ciorba marar si patrunjel verde tocate marunt dar si boia.

Ciorba de fasole cu costita  afumata se poate servi cu ceapa rosie sau cu ceapa verde in functie de gusturi. Unele persoane aleg sa serveasca ciorba de fasole cu costita afumata cu ardei iute si cu paine proaspata. Totul tine de gusturile fiecaruia si de modul in care acestia aleg sa serveasca acest preparat atat de delicios si de dorit de foarte multe persoane.

Ciorba de fasole cu costita afumata este un preparat care se poate gati cu cea mai mare usurinta si care este de-a dreptul delicios.  In plus, fasolea alba este o importanta sursa de magneziu si vei vedea cum aceasta va ajuta foarte mult la detoxifierea organismului, ai toate motivele pentru care ar trebui sa consumi acest preparat.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *