Cheesecake o reteta simpla

Cheesecake o reteta simpla

Cheesecake-ul este unul dintre cele mai usoare deserturi de realizat. Il poti incerca oricand sa il pregatesti mai ales ca nu iti va ocupa prea mult timp. Daca vrei sa iti impresionezi persoanele dragi atunci tot ce ai de facut este sa le pregasesti acest cheesecake care o sa ii impresionze inca de la prima gustare. Pe lanaga aspectul placut acest preparat are si un gust pe masura.

Cheesecake este o reteta simpla de preparat

Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie poti sa pregatesti aceasta reteta interesanta. Este o reteta care nu implica mult timp si care este extrem de gustoasa. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a avea parte de un preparat delicios sunt simpli.

Ingrediente – Pentru 8 portii:

Stratul 1:

  • unt – 100 g;
  • biscuiti digestivi parfumati – 200 g.

Stradul al doilea:

  • crema de branza simpla de cea mai buna calitate – 400 g;
  • oua – 2 buc;
  • zahar pudra – 100 g;
  • esenta de vanilie – 1 linguriţă.

Stratul al treilea:

  • smantana obisnuita – 400 ml;
  • zahar pudra – 50 g;
  • esenta de vanilie – 1 lingurita.
  • Topping:  dulceata de fructe de padure

Mod de preparare

Stratul 1 – se topeste untul pe o flacara foarte mica, intr-o cratita cu fund gros. Aceasta cratita te va ajuta sa topesti untul incet fara sa risti sa il arzi sau sa dea in clocot. Biscutii se zdrobesc cu un mojar pana cand se obtine un pesmet omogen pe care il vei amesteca bine cu untul topit.

Se unge un vas termorezistent pentru tarte cu putin ulei de floarea soarelui pe fund dar si pe peretii verticali. Se va tasa bine cu fundul vasului pentru tarte si se preincalzeste cuptorul.

Stratul 2 – intr-un castron mare se va adauga o lingura de crema de branza iar peste ea se vor adauga ouale si se pune prima proportie de zahar pudra. Se amesteca bine cu mixerul pana ce crema s-a omogenizat si va deveni catifelata.  Se poate pune in timpul mixarii si o lingurita de esenta de vanilie.

Se adauga crema peste primul strat din vasul termorezistent si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Se va pune la vasul la cuptor la copt aproximativ 20 de minute in cuptorul preincalzit. Stratul de crema trebuie sa ramana alb-galbui si nu are fi bine ca acesta sa se rumeneasca. Poti chiar sa ii testezi consistent.

Dupe ce se scoate din cuptor este important ca intregul preparat sa se lase sa se racoreasca timp de 15-20 de minute.

Stratul 3 – Intre timp vei adauga smantana, restul de zahar si restul de esenta de vanilie in castron. Se va amesteca din nou doar cu lingura de lemn pana cand se va topi zaharul.

Atunci cand tarta din cuptor s-a racit suficient se intinde un ultim strat deasupra si se va nivela cu spatele lingurii. Se va mai coace la cuptor timp de 10 minute si dupa se lasa la racit si se pune in frigider acoperit cu o farfurie mare.  Cele doua straturi de crema trebuie sa devina ferme si sa ramana intregi la taiere si sa arate in farfurie.

 

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *