Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine

Un cheesecake cu afine este in mod sigur un preparat cu care nu ai cum sa dai gres atunci cand ai invitati. Este foarte simplu de preparat si cu siguranta vei reusi sa iti impresionezi prietenii si familia cu acest produs.

Un cheesecake este un produs care se poate consuma in orice moment al zilei. Este  cu siguranta un desert cu care nu vei da gres.

Modul in care se pregateste un cheesecake cu afine

Ingrediente – Pentru 8 portii:

Stratul 1:

unt – 100 g;

biscuiti digestivi parfumati – 200 g.

Stradul al doilea:

crema de branza simpla (cea mai buna) – 400 g;

oua – 2 buc;

zahar pudra – 100 g;

esenta de vanilie – 1 lingurita.

Stratul al treilea:

smantana obisnuita – 400 ml;

zahar pudra – 50 g;

esenta de vanilie – 1 lingurita.

Topping:  dulceata de fructe de padure.

Un cheesecake este  o prajitura gustoasa care iti va oferi o zi pe cinste. Este o reteta simpla dar care poate fi foarte gustoasa. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt destul de simpli. In cele de mai jos vei descoperi care sunt pasii care iti vor asigure cheesecake-ul pe care il doresti.

Mod de preparare

Stratul 1

Se va topi untul pe flacara foarte mica intr-o cratita cu fund gros. Cratita cu fundul gros te va ajuta sa topesti untul incet fara sa risti sa il arzi sau sa dea in clocot.

Biscuitii se vor zdrobi cu un mojar pana cand se obtine un pesmet omogen pe care il poti amesteca bine cu untul topit. Se va unge un vas termorezistent pentru tarte cu putin ulei de floarea soarelui atat  pe fund cat si pe peretii verticali. Se taseaza bine, cu fundul unui pahar, tot pesmetul de biscuiti  pe fundul vasului pentru tarte. Dupa care se va preincalzi cuptorul.

Stratul 2

Intr-un castron mare se va adauga o lingura de crema de branza, peste care se va adauga ouale si se va pune prima proportie de zahar pudra. Se va amesteca bine cu mixerul pana cand crema s-a omogenizat si a devenit catifelata. In timpul mixarii se mai poate pune si o lingurita de esenta de vanilie.

Se va adauga crema peste primul strat din vasul termorezistent si o poti nivela cu spatele unei linguri. Se va pune vasul la cuptor, pentru copt pentru aproximativ 20 d eminute in cuptorul preincalzit. Startul de crema trebuie sa ramana alb-galbui si nu ar fi indicat sa se rumeneasca.  Vei putea testa consistenta si este  foarte important sa se inchege bine. Dupa ce il vei scoate din cuptor este recomandat sa il lasi sa se racoreasca timp de 15-20 de minute.

Stratul 3

Se adauga smantana, restul de zahar si esenta de vanilie in castron. Se va amesteca din nou cu o lingura de lemn pana cand se topeste untul.

Cand tarta s-a rcit suficient se intinde ultimul strat deasupra si se niveleaza cu spatele lingurii. Se mai coace timp de 10 minute dupa care se pune la frigider acoperit cu o farfurie mare. Se tine in frigider timp de 8-10 ore.

 

 

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *