Certificat de calitate ISO 9001 in combinatii obligatorii

artic. 3 Certificareiso

Calitatea este un principiu universal valabil, ea fiind apreciata fie ca este raportata la produse, fie la servicii.

Oamenii actioneaza in vederea cresterii calitatii vietilor lor si a vietilor celor dragi cu toata puterea fiintei lor.

Ei sunt dispusi sa aleaga mezeluri mai bune despre care stiu ca au un continut mai mare de carne de calitate premium, lactate care dau dependenta prin gustul lor divin si imbracaminte si incaltaminte mai scumpe, dar frumoase si trainice.

In casele lor, oamenii se inconjoara de obiecte de calitate. Acest cuvant este pe buzele tuturor, iar in lumea intreprinzatorilor face adevarate minuni.

Un certificat de calitate ISO 9001 face minuni care se manifesta prin:

  1. Cresterea incasarilor. Beneficiul este ratiunea pentru care antreprenorii isi infiinteaza firme si muncesc pentru ele investind si suflet in afacerea lor. Cand acestea nu apar, se impune solicitarea certificarii iso 9001 si operarea tuturor modificarilor necesare.
  2. Extinderea parteneriatelor in tara si in afara ei.
  3. Economii substantiale realizate in firma, institutia sau compania respectiva. Managementul de calitate dispune de capacitatea de a depista sectorul problematic al unitatii economice si de imbunatatirea acestuia. In plus, se lucreaza direct la schimbarea mentalitatii salariatilor care vor deveni constienti ca trebuie sa stinga becurile, cand este lumina afara, sa opreasca apa, cand au terminat de spalat mainile. Cantitatile mici de apa, de energie electrica irosite de fiecare persona se aduna, iar rezultatele vor fi uimitoare.
  4. O atmosfera destinsa la locul de munca. Din moment ce afacerea merge ca pe roate, managerul, patronul nu au motive de suparare, iar intre angajati nu exista starea aceea de incordare.
  5. Evitarea sanctiunilor de orice fel. Si amenzile sunt importante, fiindca nimanui nu ii convine sa plateasca zeci de mii de lei pentru incalcarea unor norme, dar si campaniile mediatice negative pot fi distrugatoare. Au fost agenti economici care au ajuns la faliment din cauza acestora. Anumite medicamente care s-au dovedit nocive au fost retrase de pe piata, producatorii lor amendati si celelalte produse realizate de ei privite cu maxima retinere.
  6. Realizarea de produse noi de calitate superioara prin urmarirea tuturor etapelor din procesul de fabricatie. Orice posibilitate de economisire este luata in calcul si aplicata in practica.

Dar calitatea produselor si a serviciilor este strans legata de calitatea mediului si a resurselor umane.

Este obligatoriu ca mediul sa fie protejat, ca lumea sa se poata bucura de produsele si de activitatea firmei respective.

Tocmai de aceea ISO 9001 nu este suficient pentru a spori semnificativ  increderea partenerilor de afaceri si a clientilor in agentul economic care detine acest tip de certificare.

Calitatea produselor sale nu trebuie sub nicio forma sa afecteze calitatea mediului.

Spalatoria care lasa in urma actiunii responsabile a echipei masinile stralucitor de curate trebuie sa gestioneze responsabil si apa cu detergent rezultata din procesul de igienizare a masinilor.

Daca apele din vecinatate se umplu de mizerie, atunci calitatea serviciilor este anulata de agresiunea asupra mediului.

Din acest motiv, certificarea ISO 9001 se impune sa fie combinata cu Iso 14 001 ca actiunile de protectia mediului sa se impleteasca eficient cu calitatea produselor si serviciilor, cu calitatea atmosferei de la locul de munca si cu calitatea vietii.

Orice activitate umana, chiar si cea intelectuala are ca efect poluarea mediului. Tiparirea documentelor se face cu ajutorul unui cartus si a imprimantei, iar cand cartusul este aruncat la voia intamplarii, tusul si urmele de metale grele ajung pe sol si in panza freatica.

Vanzatorul cartusului trebuie sa fie responsabil si sa preia cartusele folosite de la clientul sau, de asemenea sa depoziteze aceste produse poluante in locuri sigure si sa le tina sub control.

Discutand de calitate, ea se reflecta si in capacitatea de securizare a datelor furnizate de clienti, de angajati sau de partenerii de afaceri.

In prezent, combinatiile de certificari sunt superavantajoase, deoarece reducerile sunt in toi. Inca mai este valabila oferta eliberarii certificarilor la jumatate de pret.

Exista certificari care se adreseaza unei anumite activitati si certificari general-valabile, iar beneficiile pe care le aduc sunt imense.

Ele pot fi criterii de departajare a castigatorilor locitatiilor publice, strategii prin care se asigura sanatatea si securitatea la locul de munca, pretexte pentru fabricarea unor produse noi si pentru realizarea unor economii substantiale.

Certificarile se obtin usor, dar de ele depind succesul unui intreprinzator si linistea sa.

Stiind ca indeplineste toate standardele este sigur ca nu exista motive pentru a fi penalizat si ca in unitatea sa nu se face risipa.

Documentele necesare pentru eliberarea certificarilor pot fi trimise online ca pierderile de timp si eforturile generate de deplasarea la sediul emitatorului sa fie simplificate.

Multe companii solicita eliberarea unui pachet complet de certificari, de aceea ar fi bine ca firma Certificareiso sa se gandeasca sa puna la punct astfel de pachete la preturi rezonabile.

Calitatea ofera siguranta, inspira, sporeste creativitatea. Cu acuarele care se intind, cu pigment de calitate indoielnica nu pot fi pictate capodopere, dar situatia se schimba radical, cand un pictor talentat isi alege cu grija materialele de calitate premium si alege o tema interesanta.

In orice domeniu de activitate, calitatea este cea care face diferenta intre succes si faliment sau insucces, de aceea este necesara certificare iso care consfinteste implementarea culturii calitatii in unitatea respectiva.

Extinzand notiunea de calitate, calitatea vietii depinde in foarte mare masura de calitatea mediului, de aceea antreprenorii sunt responsabili fata de mediu si fata de semenii lor.

In industria alimentara pe langa certificatele prezentate mai sus se potriveste perfect si cel pentru calitatea produselor.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *