Cele mai interesante lucruri despre cafea pe care nu le stiai

Cele mai interesante lucruri despre cafea pe care nu le stiai

Cafeaua este o bautura care se consuma peste tot in lume. Pe parcursul unui singur an se consuma peste 400 de miliarde de cesti de cafea iar asta o face sa fie cea mai populara bautura la nivel global.  Chiar daca cafeaua este o bautura foarte cunoscuta cu siguranta nu stii foarte multe despre ea. In acest articol vei descoperi cele mai interesante lucruri despre cafea.

Iata ce trebuie sa stii despre cafea

Exista doua tipuri de cafea Arabica si Robusta

De cele mai multe ori arborele de cafea se cultiva in jurul Ecuatorului si exista doua tipuri de boabe de cafea care sunt folosite la prepararea cafelei, Robusta si Arabica. Robusta are conditii propice la altitudini joase in timp ce Arabica este adaptata altitudinilor inalte. Mai trebuie sa stii ca arborele de cafea produce in medie de la 2 si pana la 4 kilograme de fructe.

Cafeaua se cultiva in peste 50 de tari

Principalele tari furnizoare de cafea sunt: Brazilia, Columbia si Vietnam. Cafeaua Arabica reprezinta aproximativ trei sferturi din cafeaua cultivata in intreaga lume. Aceasta este cultivata in Amercia Latina, Africa Centrala si in cea de Est, India dar si Indonezia.

Cafeaua Robusta este cultivata in Africa de Vest si cea Centrala in toata Asia de Sud-Est si in Brazilia. Brazilia este cea mai mare tara exportatoare de cafea.

Cafeaua a aparut in Europa in secolul al XVII-lea

Prima cafenea care a aparut in Europa  a fost deschisa in Venetia in anul 1683. Cafenelele erau un punct social de intalnire in Europa iar aparitia lor a incurajat foarte multe transformari culturale si politice pe parcursul secolelor al XVII-lea si XVIII-lea. Cafenelele erau populare si in randul filosofilor, anticarilor si istoricilor. Practic erau un loc prielnic unde oamenii care aveau aceeasi viziune puteau sa se intalneasca, sa citeasca si sa invete de la ceilalti.

Ai nevoie de 42 de boabe pentru a prepara un espresso

Primul Espresso a fost pregatiti in Milano, Italia la inceputul secolului al- XX-lea. Odata cu trecerea timpului s-a realizat si prima masina speciala pentru a concepe speciala bautura. Se folosea apa fierbinte sub presiune si 42 de boabe de cafea prajita si macinata.

Cafeina se regaseste in boabele de cafea

Cafeaua contine in mod natural o varietate de compusi inclusiv cafeina, antioxidanti si diterpeni. Acestia contribuie la crearea unei arome unice dar si la gustul acesteie cu totul unic.

O simpla cafea de 100 ml contine doar 1-2 kcal

Cafeaua neagra contine catitati destul de reduse de micronutrienti, grasimi, carbohidrati si proteine. O singura ceasca de cafea de 100 ml are doar 1-2 kcal.  Profilul nutritional al cafelei creste in functie de adaugarea laptelui, friscai si a zaharului dar si indulcitorilor care pot contribui la cresterea continutului caloric.

Cafeaua este o bautura pe care cu totii o savuram si de care ne bucuram in fiecare dimineata. De la mic la mare ne bucuram de aceasta cafea deoarece ne ofera energia de care avem nevoie pentru a duce la bun sfarsit toate sarcinile.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *