Cele mai frumoase atractii turistice din Romania

Cele mai frumoase atractii turistice din Romania

Romania este o tara frumoasa in care te vei bucura de cele mai interesante atractii turistice. Minunata noastra tara detine munti de peste 2.500 de metri dar si iesire Marea Neagra sau la Delta Dunarii. Istoria tarii noastre este bogata si traditiile si castelele faimoase ne-au facut recunoscuti oriunde in lume.

    Cele mai interesante atractii turistice din Romania

Delta Dunarii

Nuferii si pelicanii sunt doar cateva dintre cele mai interesante lucruri la Delta Dunarii. Aceasta are o suprafata de 3446 km patrati si este a doua ca marime delta din Europa. In plus Delta Dunarii creste anual cu 40 metri patrati. Acesta este locul cu cele mai putine precipitatii din Romania. Doar aici vei gasi 1800 de specii de plante si copaci si peste 2440 de specii de insecte. Mai sunt prezente aici 91 de specii de moluste, 11 specii de reptile, 90 de specii de amfibieni, 320 de specii de pasari si 44 de specii de mamifere. In apele Dunarii se afla 133 de specii de pesti.

In Delta Dunarii vei gasi cea mai veche regiune naturala din Romania, si anume Padurea Letea care este protejata din 1938. In momentul in care vizitezi Delta Dunarii trebuie sa te plimbi cateva ore cu barca.

Transfagarasan

Transfagarasanul este una dintre cele mai vizitate zone din tara noastra. Acesta a fost construit in perioada 1970 – 1974 la indicatia lui Nicolae Ceausescu si leaga Muntenia  cu Transilvania. Transfagarasanul trece peste 830 de podete si 27 de viaducte.  Pe perioada iernii Transfagarasanul este inchis iar de la Lacul Balea se poate ajunge cu telecabina la cabana “ Balea Cascada”. Tot in apropierea lacului Balea s-a construit in anul 2006 primul hotel de gheata din sud-estul Europei.

Rosia Montana, judetul Alba

Rosia Montana este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Transilvania. Aceasta este situata in Valea Rosiei si este strabatuta de raul Rosia. Acest rau este bogat in minerale si in oxizi de fier care ii da o culoare rosiatica. Culoarea rosiatica a acestei ape se datoreaza mineritului excesiv.

Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii are o lungime de circa 9 km, adancimea maxima poate ajunge pana la 75 m iar viteza de scurgere a apei depaseste 5 m/s.

Cazanele Mari au o lungime de 4 km iar Cazanele Mici au o lungime de aproximativ 3 km. Portile de Fier este un defileu pe fluviul Dunare si face parte din granita dintre Serbia si Romania.

Casacada Bigar

Aceasta cascada este o atractie turistica importanta din tara noastra. Se afla in judetul Caras-Severin si este o cascada de-a dreptul superba. Apa acestei cascade este bogata in calcar si se varsa in raul Minis. Apa iese sub o stanca care are o inaltime de peste 50 de metri.

Cascada Bigar este unica deoarece este spectaculoasa  si are la baza si o poveste frumoasa de dragoste. Legenda spune ca o familie de tarani care nu putea avea copii au aflat de la o vrajitoare ca vor avea o fata pe care nu trebuie sa o lase sa se indragosteasca.  Fiica femei s-a indragostit de un baiat pe nume Bigar iar tatal ei a inchis-o in grota de pe munte. Suferinta fetei a induplecat-o pe vrajitoare si aceasta i-a transformat parul intr-o cascada in care au inceput sa ii cada lacrimile. Tanarul Bigar s-a aruncat in apa iar tanara a murit odata cu el.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *