Cele mai celebre jocuri de societate

Cele mai celebre jocuri de societate

Iti plac jocurile de societate? Atunci acest articol te poate ajuta sa descoperi multe alte jocuri pe care le vei putea incerca daca vrei sa ai parte de un timp de calitate.

Cercetatorii sunt de parere ca primul joc de societate s-a numit Senet si ca a fost inventat in urma cu mai bine de 5500 de ani. Daca esti pasionat de aceste jocuri atunci ar trebuie sa le incerci pe cele care urmeaza.

Iata care sunt cele mai cunoscute jocuri de societate

Monopoly

Monopoly este cu siguranta cel mai faimos joc de societate bazat pe aruncarea zarurilor. Acesta a fost inventat intre cele doua razboaie mondiale. Mai excat, in anul 1934 in SUA. Se estimeaza ca au fost vandute peste 200 de milioane de exemplare din acest joc.

Obiectivul fiecarui participant la acest joc este acela de a cumpara cat mai multe spatii si de a-i determina pe ceilalti jucatori sa ajunga in acel loc pentru a-i plati o chirie cat mai mare.

Monopoly poate incepe cu un numar cuprins intre 2 si 6 jucatori si nu exista limita de varsta.

Remi

Jocul isi are originea din secolul al XVIII lea si a avut ca baza inspirational jocul chinezesc Khanhoo. Jocul si-a castigat popularitatea in Mexic, India si in SUA. Obiectivul acestui joc este acela ca fiecare participant sa formeze terte sau suite cu care sa poata lupta alaturi de alti adversari.  Remi este cu siguranta cel mai celebru joc de societate si oamenii se bucura de el chiar si in prezent.

Colonistii din Catan

Acest joc a aparut in Germania in anul 1995 si a devenit rapid un adevarat fenomen. Acesta a obtinut toate premiile din industria de profil.

Scopul acestui joc este de a cuceri insula care ii poarta numele. Vei construi drumuri, asezari si orase. Jocul va lua final dupa ce unul dintre participanti obtine 10 puncte. Aceste puncte pot fi obtinute atat prin valoarea asezarilor avute cat si prin carti secrete sau prin indeplinirea unor misiuni.

Alte jocuri la fel de cunoscute

Twister este un joc la fel de cunoscut care avea loc mai ales la petreceri.  La rasucirea cursorului, jucatorul trebuie sa se aseze cu mainile sau cu picioarele pe anumite cercuri colorate. Va castiga cel care va reusi sa respecte culorile indicate pe ruleta dar fara sa isi piarda echilibrul.

Scrabble este un alt joc la fel de popular. Acesta se bazeaza pe alcatuirea unor cuvinte folosind literele extrase in mod aleatoriu. Va castiga persoana care va obtine cel mai bun scor in functie de importanta literelor folosite dar si de alti factori.

Activity este un joc care se bazeaza pe indicarea unor expresii cu ajutorul pantomime, a desenului sau al cuvintelor. Acesta se joaca in echipe a cate doi si in cazul in care nu se reuseste ghicirea elementului indicat respectivul cuplu va avea de indeplinit anumite probe amuzante.

Toate jocurile mentionate mai sus sunt celebre si cu totii vom ajunge sa ne bucuram de ele macar o data in viata.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *