Ce trebuie sa stim despre apa

Ce trebuie sa stim despre apa

Apa este o substanta esentiala pentru viata si in acelasi timp un produs sanatos al mamei naturii.

Atunci cand bem apa ne hidratam, iar hidratarea din interior poate aduce beneficii aspura pielii si asupra functionarii corpului intr-un mod benefic.

65% din greutatea noastra este datorata apei, apa care joaca un rol foarte important in corpul nostru: transporta nutrienti intre organe, ajuta la stabilitatea temperaturii corpului, lubrifiaza partile mobile ale corpului nostru etc.

Ce trebuie sa stim despre apa
Ce trebuie sa stim despre apa

Apa ne ajuta sa ne mentinem pielea hidratata

Datorita faptului ca majoritatea corpului nostru contine apa, band si mai multa apa ajutam pielea sa se hidrateze natural, mai ales partea superioara a epidermei.

Atunci cand bem apa alimentam celulele pielii cu apa proaspata, iar pielea va arata mai tanara si mai fresh.

Bautul regulat de apa sau utilizarea unui spray facial ajuta pielea sa isi recapete hidratarea mai repede cu 16% si de asemenea sa isi stabilizeze necesarul de apa.

Bei mai mult, mananci mai putin

Unele stari de foame sunt interpretate de corp gresit, aceste stari de foame pot insemna o lipsa a apei si in niciun caz  a mancarii.

Cercetatorii au demonstrat ca un pahar mare de apa inainte de masa, poate reduce starea de foame si descurajeaza mancatul excesiv. Deci de preferat inainte de masa un pahar mare cu apa – e un secret de a-ti pastra silueta si hidratarea.

Performanta maxima

Este foarte important sa te hidratezi pentru a-ti mentine performanta mentala si fizica – apa este o sursa foarte importanta de energie pentru corp.

Cea mai buna metoda de a sta hidratat atunci cand faci sport este sa bei apa in cantitati mici la intervale scurte si regulate.

Atunci cand faci sport este foarte important sa bei apa – apa iti regleaza temperatura corpului in timpul exericitiilor si ajuta la eliminarea toxinelor prin piele. In timpul exercitiilor fizice este recomandat sa bei 1 litru de apa / ora.

Tratarea durerilor de cap

Deshidratarea poate cauza dureri de cap si tensiune la nivelul capului – este de preferat un pahar mare cu apa in locul pastilelor.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *