Ce trebuie să știi despre Polygel

Ce trebuie să știi despre Polygel

Polygel se definește drept un gel consistent, care se modelează folosindu-se o pensulă și un lichid special pentru acesta. Tehnica este asemănătoare celei în care se folosește acryl.

Ce este polygel?

În afara celor menționate anterior, polygel se utilizează pentru unghii tehnice, fiind o combinație inedită între durabilitatea și rezistența acrylului și ușurința de aplicare, caracterizată prin flexibilitate, a gelului. Această metodă a fost concepută pentru a împăca atât iubitoarele de acryl, cât și pe cele ale gelului.

Polygel se întărește sub acțiunea ledurilor sau prin folosirea de UV, evident, într-o lampă (lampă cu LED sau lampă UV). Ca și în cazul gelului, după întărire, suprafața unghiei este lipicioasă, motiv pentru care polygelul se șterge cu ajutorul unui cleanser.

De ce este faimos polygelul?

În primul rând, datorită faptului că acesta oferă cele mai bune caracteristici ale gelului și ale acrylului, într-un singur produs. De asemenea, atunci când se folosește polygel, unghiile nu sunt afectate, oferindu-le acestora și protecție contra ruperii. Flexibilitatea este o altă proprietate interesantă a acestui material, dar, totodată nu emană miros chimic, așa cum se întâmplă în cazul acrylului.

Manipulare facilă

Manipularea polygelului este una ușoară, iar acesta se poate utiliza și în lucrul la domiciliu, nu doar la salon. Rezistența mare a manichiurii va dura până la următoare întreținere, ceea ce se aseamănă cu tehnica în care se utilizează gelul.

Durabilitate

Deși pare greu de crezut, polygel oferă un maxim de durabilitate, ceea ce îl face îndrăgit de către manichiuriste. În plus, cu acesta se lucrează destul de ușor, un alt motiv pentru care doamnele îl pot utiliza pentru a-și face unghiile acasă.

Versatilitate

Polygel este deosebit de versatil, putând fi folosit pentru a acoperi unghiile naturale sau modelat precum acrilicele. De menționat este faptul că în lucrul cu acest material, nu va fi nevoie de amestecuri cu alte substanțe.

Unghiile cu gel sunt mai subțiri decât cele făcute cu polygel, ceea ce poate cauza ruperea mai ușoară a acestora. De aceea, manichiura realizată cu cel din urmă este nu doar mai rezistență, ci protejează mai bine unghiile. Polygel se poate folosi atât pentru prelungirea unghiei, cât și pentru acoperirea acesteia, de aici rezultă și versatilitatea sa.

Cum se aplică?

În primul rând, se pregătesc unghiile, dându-le forma dorită. Tot în acest prim pas, se curăță și stilizează zona cuticulei. Apoi, urmează aplicarea propriu-zisă a polygelului, prin dispunerea unei cantități mici din acesta, de mărimea unui bob de mazăre, pe suprafața unghiilor. Tehnicianul se pote folosi de un instrument metalic pentru realizarea acestei etape. La fel ca gelurile, polygel trebuie să fie distribuit de-a lungul unghiei, iar manichiurista va folosi o perie umezită într-o soluție care facilitează alunecarea. Uscarea polygelului se va face în general în 30 de secunde în lampa LED și în 2 minute în cea UV.

Pentru ușurința de utilizare și versatilitatea sa, polygel este noua tehnică îndrăgită de către tehnicieni!

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *