Ce sunt marturiile de nunta

Ce sunt marturiile de nuntaMulti dintre noi am auzit de expresia ìmarturii nuntaî, insa ce sunt cu adevarat aceste marturii de nunta?

Marturiile de nunta sunt mici suveniruri care se ofera celor care au participat la acest eveniment. Sunt oferite atat in semn de multumire cat si ca un mic cadou pentru participarea la eveniment.

Marturiile nu sunt oferite doar in cadrul nuntilor, ci pot fi oferite si la alte evenimente, precum: petreceri de botez, de onomastica sau diverse aniversari.

Traditia de a oferi marturii la evenimente importante isi are radacinile in tarile mediteraneene si a celor din Europa Centrala si sunt in special oferite participantilor la eveniment ca semn de recunostinta pentru sustinerea lor. Aceste marturii sunt alcatuite in mare parte din dulciuri si bomboane, insa traditia a evoluat si in ziua de astazi se ofera ca marturii si diverse felicitari sau obiecte cu o anumita insemnatate.

Evolutia marturiilor

Cum au aparut – Marturiile au luat nastere ca ìbomboniereî, care vine de la frantuzescul ìbombonniereî. Aceste bomboniere erau mici recipiente ce contineau diverse dulciuri si reprezentau o forma de salut. In jurul secolului XV, in Italia se obisnuia sa se faca schimb de mici cadouri intre familiile viitorilor soti. Cam de aici a pornit adevarata traditie a marturiilor. Aceste cadouri erau compuse din bomboane si ciocolate foarte frumos invelite, fiecare avand o insemnatate.

In ziua de astazi ñ Marturiile din ziua de azi sunt alcatuite din 5 bomboane cu diverse semnificatii si sunt insotite de un biletel. Aceste marturii nunta pot fi compuse si din diverse obiecte legate cu funde si flori.

In Romania, invitatilor li se prind in piept cocarde cu flori si au rolul de a-i uni pe toti cei prezenti la nunta, ca semnificatie a sustinerii lor pentru cuplul proaspat casatorit. Pe langa aceste flori care se prind in piept tutoror invitatilor, cuplurile moderne aleg sa ofere invitatilor si diferite marturii compuse din: rame foto in miniatura, diverse obiecte ce pot fi folosite pe post de bibelou, flori de cristal sau tot felul de accesorii.

De unde cumparam marturii pentru nunta?

Deoarece din ce in ce mai multe cupluri doresc sa ofere marturii nunta invitatilor, acest domeniu se dezvolta de la un an la altul. Si astfel au luat nastere magazine de profil in majoritatea oraselor dar si in mediul online. www.La-Marturii.ro este un website care pune la dispozitie o adevarata gama de marturii pentru nunta sau botez. Astfel, prin doar cateva clickuri putem sa ne bucuram de cele mai frumoase si interesante suveniruri pentru invitatii nostri.

Cum sunt oferite marturiile la o nunta?

In general, marturiile sunt puse pe mese inainte de inceperea petrecerii, pentru fiecare familie in parte. Insa ele pot fi inmanate si atunci cand invitatii ajung la eveniment sau chiar pot fi trimise dupa ce cuplul se intoarce din luna de miere.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *