Ce sporturi poti practica dupa nastere

Ce sporturi poti practica dupa nastere

Toate mamicile isi doresc sa isi recapete silueta dupa nastere. Daca te numeri printre ele atunci trebuie sa stii ce sporturi sa faci pentru a ajunge la kilogramele mult dorite. Medicul Alin Iova, explica care sunt beneficiile pe care organismul le are dupa nastere si ce poti face pentru a ajunge la silueta pe care o doresti

„Să faci sport după ce ai născut este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine! Sportul îți reface tonusul muscular, mai ales la nivelul mușchilor abdominali, nivelul de energie crește, se îmbunătățește alăptarea, obții o stare de bine, scapi de stres, prevenind și apariția depresiei postnatale.  dispare stresul! Sarcina reprezintă o perioadă în care corpul trece printr-o serie importanta de schimbări, toate având un singur scop: aducerea pe lume a unui copil sănătos.

Indiferent de modul în care ai născut, înainte de a începe un anumit program de exerciții, trebuie să ai în vedere faptul că schimbările hormonale prin care tocmai ai trecut au acționat asupra articulațiilor și ligamentelor. Este imprudent să îți soliciți prea intens corpul în aceasta perioadă, căci această laxitate a țesuturilor poate determina accidente. Totuși, reține: este mai important să faci o activitate fizică atât cât poți, decât să nu faci deloc”, a explicat medicul.

Ce sporturi sa faci dupa cezariana

Alin Iova sustine ca mamicile care apeleaza la cezariana nu ar trebui sa se ingrijoreze prea tare. Acestea pot ajunge sa aiba kilogramele mult dorite mai repede decat s-ar astepta.

„Din experiență, precizez că proaspetele mămici își fac multe scenarii legate de sportul după cezariană, că riscă să li se “desfacă” operația. Realitatea este că, în cazul unei cezariene clasice, efectuate cu o incizie cât mai mică, medicul va tăia pielea și tesutul adipos, după care nu va secționa muschii, ci îi va îndepărta, pentru a ajunge la uter. Așadar, probabilitatea ca așa ceva să se întâmple, este foarte mică! Totuși, suprasolicitarea unor ligamente, și așa întinse, se poate solda cu prolaps vaginal și vezical, cu incontinență urinară, cu hernii de disc și alte tipuri de răni la nivelul coloanei lombare și sacrale. Pe termen lung, aceste probleme îți pot face viața neplacută, pot necesita intervenții terapeutice invazive și pot determina multă durere locală și anxietate.

În primele trei săptămâni după naștere, recomand activitate fizică în pas normal, pe intervale crescătoare de timp: exerciții Kegel pentru planșeul pelvin, exerciții de streching și exerciții de echilibru pe ghete Kangoo Jumps. În următoarele trei săptămâni, recomand exerciții ușoare de tip aerobic, sau cursuri speciale postnatale, înot și aerobică în apă (numai dacă sângerarea a încetat de măcar o săptămână), gimnastică ușoară pentru corectarea posturii, eventual cu greutăți mici sau pe ghete Kangoo Jumps, exerciții Kegel și alte exerciții pentru planșeul pelvin”,  a mai spus medicul.

Sportul afecteaza alaptarea?

Activitatea fizica pe care o desfasori poate avea impact asupra compozitiei si a volumului laptelui dar nu afecteaza cresterea copilului. Daca ai o activitate fizica mai intensa atunci laptele poate avea un gust cam acru pentru bebelusi.

Care este perioada in care te poti apuca de sport

Te poti apuca de sport dupa ce discuti cu medicul tau si acesta iti confirma ca totul este in ordine. Indiferent de modul in care ai nascut niste exercitii Kegel te va putea ajuta sa iti recapeti conditia fizica.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *