Ce probleme de sanatate poate cauza stresul

Ce probleme de sanatate poate cauza stresul

Ne luptam cu stesul in fiecare zi din viata noastra. Din pacate acesta este asociat cu foarte multe boli precum obezitate, diabet, astm, probleme gastro-intestinale sau cu multe alte afectiuni ale inimii. Vei fi surprinsa sa descoperi cat de mult probleme de sanatate poate cauza stresul.

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca devenim tot mai stresati de la un an la altul si asta ne poate imbolnavi mai mult decat ne putem da seama.

Iata ce boli poate provoca stresul

Boli de inima

Stresul afecteaza in mod direct pulsul si fluxul sanguine si cauzeaza eliberarea colesterolului in sange. Persoanele care au probleme cu inima ar trebui sa evite stresul pe cate de mult posibil. Evita situatiile tensionate si incearca sa iti protejezi tot mai mult sanatatea.

Astm

Astmul este genetic iar stresul poate inrautati asta. Multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca un nivel crescut al stresului in timpul sarcinii poate creste sansele ca fatul sa sufere de astm.

Obezitate

Un nivel crescut de grasime pe burat va prezenta un risc mai mare pentru sanatate fata de excesul adipos de pe posterior sau cel de pe coapse. Oamenii care sunt stresati sunt predispusi sa aiba colacei dar si grasime viscerala.

Dureri de cap

Stresul este cea mai comuna cauza pentru migrene. In loc sa iti cumperi pastile de durere cel mai bine este sa iti faci timp pentru o plimbare in parc si sa incerci sa te relaxezi.

Imbatranire prematura

Stresul afecteaza modul in care imbatranesti. Un studiu a demonstra ca persoanele care au un stil de viata echilibrat poti trai mai mult si pot arata mult mai bine. Pe cand persoanele stresate pot imbatraini cu maxim 19 ani.

Diabet

Stresul poate inrautati conditia persoanelor care sufera de diabet. Acesta sporeste vulnerabilitatea bolnavului catre tentatii dulci si ridica nivelul glucozei in sange mai ales persoanelor care au diabet de tip 2.

Depresie

Depresia este o boala serioasa si este asociata cu stresul si cu anxietatea. Oamenii care lucreaza in conditii stresante si care primesc putine recompense vor avea un riscu cu 80% mai mare de a deveni depresivi decat persoanele care au locuri de munca mai putin solicitante sau decat cele care se simt apreciate la locul de munca.

Probleme gastro-inteestinale

Stresul poate provoa ulcer. Acesta poate inrautati starea de sanatate a unei persoane care sufera deja de acesta boala. Mai este important sa stii faptul ca stresul poate cauza arsuri intestinale sau  poate provoca sindromul intestinului iritabil.

Alzheimer

Vei vedea cum stresul afecteaza persoanele care sufera de Alzheimer deoarece incetineste formarea de conexiuni neuronal noi. Reducerea nivelului de stress poate incetini mai mult decat iti pot da seama progresul bolii.

Moarte prematura

Un studiu realiza de-a lungul timpului a demonstrat ca oamenii care sufera de stres pot risca sa moara mult mai repede decat cele care traiesc linistit si nu acord atentie problemelor din jur.

Incearca sa nu te mai stresezi si invata sa privesti viata intr-un mod pozitiv si vei vedea cum totul iti va merge bine.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *