Ce poti vizita intr-un city break in Barcelona

Ce poti vizita intr-un city break in Barcelona

Un city break in Barcelona este in mod sigur o destinatie de vis pentru toti cei care iubesc arta si adora sa se inconjoare de tot ce este frumos. Personalitatile principale care au contribuit temeinic la dezvoltarea acestui oras sunt: Antoni Gaudi, Pablo Picasso si bineinteles Antoni Tapies.

Ce trebuie sa vizitezi daca ajungi in Barcelona

Sagrada Familia

Este o opera mareata a lui Gaudi care a devenit in prezent imaginea simbol a Barcelonei. Lucrarile au inceput in anul 1882 dar, din cauza faptului ca biserica s-a ridicat doar din fonduri private, acestea s-au extins pana in prezent.

In Razboil Civil Spaniol din anul 1936 schitele lui Gaudi s-au pierdut dar lucrarile continua si astazi. In prezent vizita la Sagrada Familia este o adevarata provocare din cauza cozilor infinite.

Casa Mila

Casa Mila a fost construita tot de Gaudi la solicitarea unui om de afaceri din perioada sa. Dupa finalizarea lucrarilor, in anul 1910 aceasta a reprezentat una dintre cele mai controversate constructii ale Barcelonei datorita arhitecturii futuriste dar si a matrialelor inedited care au fost folosite.

Cea mai fascinanta zona a acestei cladiri este acoperisul, unde pe timpul serii te poti bucura de proiectii de imagini si lasere pe sculpturile lui Gaudi.

Casa Batllo

Casa Batllo este una dintre cladirile pe care Gaudi a renovat-o si a insufletit-o prin elemente inspirate din natura, mai ales cu cele care provin din mediul acvatic.  Ca si Casa Mila, Casa Batllo a fost introdusa in patrimonial international UNESCO. Acoperisul este atractia principala a cladirii, aici este ilustrat intr-un mozaic detaliat spatele unui dragon.

Park Guell

In urma unui proiect esuat al contelui Eusebi Guel, parcul a fost initial construit cu infleuente din arhitectura britanica si care a fost reamenajat sub atenta supraveghere a lui gaudi. Gaudi a fost cel care a decorat acest parc cu elemente naturaliste si mozaicuri viu colorate.

Este una dintre atractiile principale in aer liber ale Barcelonie, acesta este pozitionat pe o colina a orasului cu o priveliste panoramica superba a orasului.  Tot aici vei gasi si celebra soparla din mozaic dar si multe alte sculpturi abstracte care sunt specifice lui Gaudi.

Muzeul lui Pablo Picasso

Trebuie sa ajungi in acest muzeu daca esti un pasionat de arta. Aici vei gasi disponibile o multitudine dintre cele mai renumite opera de arta ale sale.  Trebuie sa ajungi aici pentru a te bucura de cele mai cunoscute opere de arta din lume.

Castelul Montjuic

Istoria castelului Montjuic dateaza de la inceputul anilor 1600. Rolul castelului a fost unul de aparare si a fost construit strategic cu priveliste catre Marea Balearica.  Zona din jurul castelului este una foarte verde iar privelistea de sus in mod sigur iti va taia respiratia. Este o locatie pe care nu trebuie sa o ratezi daca te afli in Barcelona.

Muzeul Natioanal de Arta Catalana si Fantanile Magice

Fantanile Magice cu siguranta le stii deoarece este una dintre cea mai vizitata atractie turistica.  Muzeul National de Arta Catalana este gazduit de un palat absolute superb care este pozitionat deasupra acesto fantani.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *