Ce poti face ca un implant dentar sa reziste?

oferta implant dentar

Pentru cei mai multi pacienti care ajung la medicul stomatolog cu numeroase brese edentate sau cand deja este prea tarziu sa isi salveze dintii, cea mai buna solutie este implantul dentar. Din fericire, una din cele mai importante descoperiri medicale ale ultimelor decenii, implantul dentar are legatura cu restaurarea functionalitatii danturii, inlocuind cu brio protezele mobile, rezolvand problemele de masticatie si eliminand riscul ca proteza clasica sa alunece in cele mai nepotrivite momente.

O data acceptata oferta pentru implant dentar si realizata procedura, pacientul isi va recapata functiile orale, va putea zambi cu incredere si se va putea intoarce la stilul de viata de dinaintea pierderii dintilor. Lucrarile de implantologie realizate corect, cu materialele potrivite vor arata impecabil si isi vor dovedi functionalitatea, atat timp cat sunt intretinute si curatate in mod corespunzator.

Ce conditioneaza un implant rezistent?

Indiferent de calitatea impecabila a implanturilor dentare si a interventiilor realizate de medicul stomatolog, pacientii trebuie sa aiba grija de sanatatea lor orala. Concret, gingivita sau parodontoza, afectiuni manifestate prin retractie gingivala se pot dovedi un real pericol pentru siguranta implantului dentar. Periajul zilnic este obligatoriu, iar ata dentara si dusul bucal se vor dovedi masuri complementare importante.

De asemenea, pacientii cu implanturi dentare trebuie sa nu mai amane vizita la medicul stomatolog si sa se programeze de doua ori pe an pentru detartraj, pentru curatarea implanturilor si verificarea statutului acestora.

Problemele implanturilor sunt foarte strans legate de cele de medicina generala. Cu alte cuvinte, pacientii care planuiesc sa isi faca implanturi dentare si sa le mentina cat mai mult timp trebuie sa fie onesti cu stomatologul lor si sa expuna toate problemele de sanatate cu care se confrunta, precum cele de diabet sau de osteoporoza.

Un set de analize complet si cateva investigatii sunt foarte importante pentru implanturile dentare pentru ca, desi nu mare, problemele de sanatate influenteaza foarte mult tratamentele dentare, uneori fiind necesare proceduri diferite fata de cele clasice.

De ce pentru un implant de durata se recomanda renuntarea la fumat?

Desi in sectiunile unui site de specialitate se pot regasi informatii despre intretinerea implanturilor dentare si despre prelungirea duratei lor de viata, pacientii trebuie sa caute informatii relevante la medicul specialist care i-a oferit tratamentul dentar.

In mod cert, printre altele, i se va spune sa renunte la fumat. Cu certitudine, chiar si fara explicatii din partea medicului dentist, pacientii cunosc impactul tutunului asupra danturii si mai ales asupra implanturilor dentare. Indiferent de tipul de tigari consumat, electronice sau clasice, acestea afecteaza dantura si apoi implanturile, pentru ca, potrivit site x, aceste lucrari au nevoie de un mediu sanatos pentru o viata lunga, iar tutunul nu ajuta deloc la asta.

Despre noi este sectiunea site-ului pe care ne poti cunoaste! Te invitam la o discutie despre problemele tale dentare si mai ales despre solutiile pe care ti le putem oferi!

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *