Ce este un implant dentar

instagramad1080x1080px2

Lipsa unui dinte sau mai multor dinti duce la o deteriorare a aspectului fizionomic cat si la greutati de vorbire si masticatie. Implantul dentar este solutia care te ajuta sa iti recapeti aspectul natural, iar zambetul tau te poate scoate din nou in evidenta. S-a dovedit stintific faptul ca un zambet estetic schimba perceptia oamenilor despre tine!

Cabinet stomatologic Cluj – Napoca EB Dent

Implant dentar – ce este și cui se adresează

Un implant este cea mai simplă modalitate de înlocuire a unuia sau a mai multor dinți pierduți. Dispozitivul confecționat materiale 100% biocompatibile (titan cu puritate ridicată, zirconiu, etc.), împreună cu componentele protetice preia funcțiile dintelui pierdut, îmbunătățind totodată aspectul estetic al pacientului..Un implant dentar este soluția pentru pacienții care din diferite motive și-au pierdut unul sau mai mulți dinți, dar și pentru cei ce suferă de diferite afecţiuni stomatologice iar dinții naturali nu mai pot fi recuperaţi.

Echipa EB Dent formată din specialiști cu experiență în implantologie este alături de toți pacienții care doresc să beneficieze de tratamente medicale de înaltă calitate, venind cu planuri de tratament personalizate, consiliere şi soluții potrivite pentru fiecare situație. Un implant realizat cu responsabilitate este durabil, eficient şi ajută la îmbunătățirea vieții pacientului.

Etapele unui proces de implantare

Etapele de realizare ale unui implant sunt numeroase, fiecare operațiune fiind una complexă. Primul pas este de a consulta un specialist EB Dent. În urma acestuia se constată starea de sănătate a danturii şi se realizează planul de intervenție şi tratament.

Specialiştii echipei EB Dent sunt alături de toți pacienții, oferind consiliere şi informații clare legate de toate procedurile ulterioare. Planul de intervenție şi tratament este realizat împreună cu pacientul, în funcție de necesitățile acestuia.

Următorul pas este de realizare a analizelor indicate de medicul specialist, respectiv analize de sânge, radiografii dentare, investigații de analiză a structurii osoase.

Etapa următoare este de inserare a implantului dentar. Operațiunea presupune realizarea anesteziei locale, pregătirea gingiei şi perforarea osului, abia spre final este inserat şurubul din titan sau zirconiu, se asigură zona supusă intervenției cu bont de acoperire şi este suturată rana.

Următoarele etape ale unui implant sunt vindecarea şi integrarea în os. Perioada poate varia de la 3 la 9 luni. Recuperarea este atent urmărită de medicii EB Dent, care vin cu recomandări personalizate cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru ca procesul să fie rapid şi ușor de tolerat de pacient.

Ultimii pași ai unui implant dentar sunt de montare a bontului de vindecare şi de realizare şi inserarea a coroanei. Moment în care dintele artificial preia toate funcțiile dintelui natural

Cum poți crește rata de succes a unui implant dentar

l Pentru a crește rata de succes a unei intervenții de implant dentar pacienții trebuie să respecte cu rigurozitate îndrumările medicului dentist EB Dent.

l Să păstreze o igienă riguroasă pe perioada vindecării.

l Să se prezinte în cabinetul EB Dent pentru investigațiile de rutină.

l Să se aducă la cunoştinţa medicului orice situație imprevizibilă – iritaţie a gingiei, durere, sângerarea, modificare de gust s.a.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *