Ce echipamente sunt necesare pentru o manichiură cu gel?

Ce echipamente sunt necesare pentru o manichiură cu gel

Majoritatea femeilor care își doresc o manichiură cu un aspect mai natural optează pentru unghii cu gel. În saloanele de înfrumusețare, manichiura cu gel este cel mai solicitat serviciu. Fie că realizați manichiură cu gel într-un salon, fie acasă sau la domiciliul clientelor, va trebui ca din kit-ul de unghii să nu vă lipsească următoarele consumabile care asigură o manichiură durabilă și rezistentă:

Strat de bază

Pregătira unghiilor este la fel de importantă ca și aplicarea culorii, de aici și importanța unui strat de bază. Atunci când realizați o manichiură cu gel, stratul de bază va completa eventualele fisuri și va crea o suprafața uniformă cu care să lucrați. De asemenea, va ajuta gelul să adere pe unghie și va preveni exfolierea. Foarte important este și că stratul de bază protejează unghiile să nu intre în contact cu lacul colorat, evitându-se astfel pătarea unghiilor naturale. Chiar dacă veți folosi tipsuri, tot va fi necesar să folosiți un strat de bază.

Lacuri cu gel

Dacă oferiți servicii de unghii cu gel, este important să dispuneți de o gamă cât mai largă de culori din care pot alege clientele. Lacurile cu gel sunt ușor de aplicat, utilizându-se pensula cu care sunt prevăzute. Sunt lucioase sau pigmentate și sunt disponibile într-o varietate de culori și texturi, de la nude, neon, pasteluri până la variante cu sclipici. Lacurile cu gel sunt folosite și pentru acele cliente care își doresc manichiuri mai sofisticate sau nail art.

Lampă UV / LED

După aplicarea fiecărui strat de lac de gel, unghiile vor fi expuse la o lampă UV / LED care le usucă rapid și care contribuie la o strălucire mai intensă. Lămpile UV / LED sunt disponibile într-o varietate de opțiuni, iar prețurile variază de la un model la altul. Este important să citiți specificațiile din partea producătorului, dar și recenziile celorlalți clienți înainte de a face o achiziție.

În cele din urmă, dacă doriți să realizați manichiuri cu gel dur, numit adesea și hard gel, atunci consumabilele de care veți avea nevoie sunt similare cu echipamentul de care ați avea nevoie dacă ați realiza o manichiură acrilică, deoarece procesele lor de aplicare sunt similare.  Ca și în cazul unghiilor cu gel sau cu acril, veți avea nevoie de un strat de bază, de șabloane sau tipsuri, de o pensulă, un lac, un top coat și de o lampă UV / LED. De asemenea, veți avea nevoie de un hard gel. Se lucrează mai ușor cu un gel tare, deoarece este mai flexibil și nu se usucă la fel de repede. În plus, este disponibil în variante colorate, opace sau transparente. Manichiura cu hard gel este foarte solicitată deoarece impresionează prin rezistența sa, prin durabilitate, dar și prin aspectul estetic superior.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *