Cartile care te vor ajuta sa ii intelegi anxietatea copilului tau la orice varsta

Vrei sa ii intelegi anxietatea copilului tau si sa il poti ajuta indiferent de varsta acestuia. Daca esti pasionata de citit atunci cartile te pot ajuta mai mult decat crezi.

    Cartile pe care le poti citi pentru a-ti intelege mai bine copilul

“Ce sa faci…sa scapi de griji. Ghid pentru copii care vor sa invinga anxietatea” Dr. Dawn Huebner, Bonnie Matthews

Aceasta carte este una perfecta. Este un ghid practic dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani si care au probleme de anxietate. Acesta este insotit de explicatii si de ilustratii astfel incat sa fie si pe gustul celor mici. Aceasta carte este realizata astfel incat atat adultii cat si cei mici sa isi inteleaga problemele si sa se implice in ele.  Vei afla fel de fel de trucuri pe care le poti pune in practica cu cel mic.

“ Imbratisarea” de Eoin Colfer

In aceasta carte se vorbeste despre dorinta de afectiune, sinceritate, prietenie si acceptarea celuilalt. Cartea ii are ca personaje principale pe ariciul si testoasa care cauta pe cineva care sa ii imbratiseze. Acestia ii intreaba pe toti cei cu care se intalnesc daca sunt dispusi sa le dea o imbratisare dar nimeni nu pare sa fie interesat. Pana in momentul in care se intalneste cu bufnita inteleapta care le spune acestora de ce nimeni nu are timp sa le ofere imbratisari.

“ Cand tristetea iti bate la usa” scrisa de Eva Eland

Tristetea te viziteaza pe neasteptate.  Eva Eland este o autoare olandeza care locuieste in Marea Britanie si care te va invata cum sa iti intelegi mai bine copilul.

“ Scrisoarea de dragoste” scrisa de Anika Aldamuy Denise

Este o carte frumoasa care te va captiva inca de la primul capitol. Ariciul, iepurasul si veverita sunt cei mai buni prieteni si intr-o zi fiecare gaseste o scrisoare, mai exact o scrisoare de dragoste. In mod clar cineva ii iubeste. Dar cine? Anika Aldamuy Denise s-a inspirat pentru a scrie aceasta carte de o traditie pe care a inceput-o cu fiica ei cea mare, mai exact isi lasau scurte poeme sau biletele de iubire una alteia.

“Ce sa faci cand esti foarte timid” scrisa de Claire A.B. Freeland, Dr. Jacqueline B. Toner

Foarte multi copii sunt timizi si nu se descurca sa socializeze si sa lege prietenii. Daca copilul tau este foarte timid atunci trebuie sa iei atitudine si sa il ajuti sa treaca peste acest moment. Strategiile si tehnicile din aceasta carte iti vor ajuta copilul sa depaseasca acel moment.

Acest ghid iti va ajuta copilul sa isi depaseasca anxietatea sociala si sa se poata integra cu usurinta in societate. In plus cu ajutorul acestei carti cel mic va putea lega relatii de prietenie mult mai usor.

“Totu-i mai usor cu un pupic” scrisa de Smriti  Prasadam – Halls

Este o declaratie de iubire pe care o poti citi cu usurinta in momentul in care iti tii copilul in brate.  Afectiunea este foarte importanta mai ales pentru un copil. Ca acesta sa creasca frumos trebuie sa ii oferi toata dragostea si sustinerea de care are nevoie.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *