Care sunt cele mai populare functionalitati ale unui smartwatch

luke-chesser-LfSuZbuqzco-unsplash

Noile tehnologii sunt prezente la tot pasul si au transformat o serie de dispozitive uzuale in gadgeturi multifunctionale. Astfel, banalele ceasuri de mana au devenit in varianta lor moderna smartwatch-uri, cu o serie de functionalitati utile.

Bineinteles ca si-au pastrat si menirea initiala de a indica ora exacta, insa aceasta nu se mai regleaza manual ci este setata automat prin GPS sau prin internet.

Oricum, aceasta este cea mai banala functionalitate, asa ca nu o vom mentiona decat in treacat si ne vom concentra supra altor functii pe care le poate indeplini un astfel de ceas.

Monitorizarea activitatilor zilnice

Unul din rolurile smartwartch-urilor este sa te ajute sa ai o viata mai activa, iar in acest sens iti pune la dispozitie o serie de aplicatii care sa te motiveze. Astfel, un smartwarch iti monitorizeaza numarul zilnic de pasi, activitatile fizice, precum si orele de somn.

Cu ajutorul sau iti poti seta obiective pe care sa le atingi si sa le depasesti zilnic, saptamanal sau lunar. De asemenea, cand iesi la alergat, la o tura cu bicicleta sau cand pleci in drumetie, un smartwatch poate masura distanta parcursa, viteza, poate inregistra traseul prin GPS si calculeaza numarul de calorii arse.

Toate activitatile fizice se salveaza intr-o aplicatie, impreuna cu diferite grafice privind progresele facute.

Monitorizarea starii de sanatate

Aceasta functionalitate este in stransa legatura cu cea enuntata mai sus, pentru ca urmareste anumiti parametri vitali, atat pe parcursul activitatilor fizice cat si in stare de repaus.

Spre exemplu, cele mai moderne smartwatch-uri de la Huawei monitorizeaza permanent ritmul cardiac si trimit semnale de avertizare atunci cand pulsul este prea ridicat sau prea scazut.

De asemenea, cu un astfel de ceas poti face oricand un EKG pentru a-ti monitoriza inima si iti poti masura saturatia de oxigen. Totodata, multe modele sunt dotate si cu senzor pentru masurarea temperaturii corporale, care este un alt indicator important in monitorizarea starii de sanatate.

Preluarea apelurilor si notificarilor de pe telefon

Orice smartwatch se conecteaza prin bluetooth cu un telefon inteligent, preluand astfel multe din functiile acestuia. Astfel, vei putea sa vezi cine te suna, sa raspunzi la apeluri, sa citesti SMS-uri si alte notificari, fara a mai fi nevoie sa scoti telefonul din buzunar.

Toate aceste functii sunt redate si de smartwarch si te ajuta foarte mult cand ai mainile ocupate sau nu poti sa folosesti telefonul din diferite motive.

Navigatie prin GPS

Printre dotarile de baza ale unui smartwatch se numara si GPS-ul, care te ajuta sa te orientezi in orice moment. Aceasta functie este utila mai ales cand ajungi intr-un oras sau o zona in care nu ai mai fost, dar si atunci cand vrei sa gasesti cea mai buna ruta catre o anumita destinatie.

In acest sens, poti folosi functia de navigatie care iti indica exact locul in care te afli si iti permite sa alegi orice destinatie catre care sa te ghideze.

De asemenea tot cu ajutorul navigatiei GPS, iti poti face singur trasee de drumetie sau de alergare, pe care sa le parcurgi urmarind indicatiile de pe smartwarch.

Redarea de muzica si alte fisiere audio

Cu ajutorul unui smartwatch conectat la niste casti wireless poti asculta muzica sau podcasturi oricand doresti. Fisierele audio pot fi salvate in memoria dispozitivului, insa la fel de bine poti folosi diverse platforme de streaming, pentru a asculta online.

Efectuarea de plati prin NFC

Modele de smartwarch dotate cu aceasta functionalitate pot fi folosite pe post de card pentru efectuarea platilor la POS. Trebuie doar sa activezi senzorul NFC si poti plati simplu, apropiind ceasul de dispozitivul POS.

Vei constata ca e mult mai comod, pentru ca nu trebuie sa mai umbli in portofel dupa card sau sa scoti telefonul din buzunar.

Pentru a te bucura de toate aceste functionalitati, trebuie sa ai grija atunci cand iti alegi smartwarch-ul sau telefonul, ca cele doua dispozitive sa fie perfect compatibile. In caz contrar, vor exista probleme cu conectarea, iar ceasul nu va putea fi folosit la intregul sau potential.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *