Care sunt beneficiile aduse de sare

Care sunt beneficiile aduse de sare

Sarea este un produs pretios si un mineral mai mult decat esential pentru organismul nostru.  Foarte multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca sarea este mai mult decat importanta si ca trebuie sa stim cum sa o consumam. Beneficiile aduse de consumul de sare sunt majore si trebuie sa stim cum sa profitam de ele.

Sarea nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra zilnica

„Necesarul zilnic este de 3 g pe zi, de preferat sare marină, sare de Himalaya sau sare de mină neprelucrată. Prin prelucrare se pierd toate mineralele asociate, sarea devenind un produs pur chimic, clorură de sodiu. Nu este bine să adăugăm sare la alimentele deja sărate. Pentru accentuarea gustului, este de preferat să folosim plante aromatice și condimente. Consumul exagerat de sare poate ajunge la 30 g pe zi, cu riscuri pentru sistemul cardiovascular și rinichi. Consumată în cantități moderate, sarea este de importanță vitală pentru organism: majoritatea reacțiilor chimice din corp implică pompa membranară de sodiu; procesele de transmitere zilnică a miliardelor de influxuri nervoase necesită sodiu și clor. Regimurile alimentare desodate sau intens hiposodate dau tulburări de funcționare a gândirii (confuzie, gândire încetinită), neuromusculare și metabolice.“ a declarat dr. balneeolog Suzana Pretorian.

Sarea este benefici atat pentru organismul nostru cat si pentru piele. Impachetarile cu namol sarat sunt celebre pentru rezultatele pe care le ofera. „Sarea este utilizată în mod extern, în principal sub forma băilor cu apă sărată, astfel: băi simple aplicabile la domiciliu (500 g sare de Himalaya sau de sare de mină grunjoasă se aplică în jumătate de cadă cu apă, la 37-38 de grade, iar îmbăierea durează 20 de minute; imersiunea în apă sărată de mare, rece sau încălzită artificial în bazine (în Marea Neagră, de exemplu, concentrația este de 35 g/l, iar în Marea Moartă, de 300-350 g/l); imersiunea în apa din lacuri sărate sau băi sărate la cadă sau piscine cu apă din lacuri sărate; de asemenea, sarea uscată încălzită se poate pune în săculețe care se aplică în cazul durerilor articulare sau al unor inflamații simple neinfecțioase, cum sunt otitele; se poate folosi nămol sărat încălzit. Indiferent de aplicație însă, parametrii-cheie sunt vehiculul (apă, nămol, creme), temperatura (rece, cald) și componentele asociate.“ a continuat Susana.

Beneficiile aduse de tratamentele cu sare

Frumusetea vine din interior dar nu trebuie sa ignori aspectul fizic.  Tratamentele cu apa si cu namol sarat au efecte immediate si ajuta foarte mult la detoxifierea tesuturilor si a organelor.  „Local, se produce vasodilatație fie imediată, la aplicare caldă, fie secundară, la aplicare rece. Circulația activată și deschiderea porilor permit îndepărtarea toxinelor din stratul subcutanat, dar și oxigenarea și hrănirea mai eficiente ale pielii și țesutului subcutanat. Cristalele de sare au efect de gomaj, iar sarea pătrunde în țesutul subcutanat și atrage osmotic apa pură produsă în organism, cu efect de hidratare profundă și de durată. Apa sărată și nămolul sărat realizează o detoxificare la nivel renal, hepatic, digestiv și respirator. Iar pentru că au efect asupra sistemului nervos vegetativ, apa și nămolul sărat determină virarea de la componenta simpatică (stare de stres, de alertă) la cea parasimpatică (relaxare, somn de calitate)“,  a continuat Susana.

 

 

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *