Inca din momentul in care celor mici le apar primii dinti, parintii trebuie sa ii invete sa se spele pe dinti. Dupa varsta de 1 an cei mici trebuie sa se poata spala singuri pe dinti. Vezi pe acest link cum pot face asta.
Ela Craciun a raspuns pe blogul ei la cele mai intalnite intrebari in randul parintilor si ce periute si cand ar trebui cei mici sa mearga la control.
Iata ce a mentionat aceasta
“Foarte mulţi dintre voi aţi văzut deseori pe contul meu de Instagram că Nicho este fascinat de periuţa de dinţi. I-am luat periuţa de când stătea în funduleţ, iar atunci când ne spălam pe dinţi, stătea şi el pe măsuţa de înfăşat şi se uita fascinat la noi. În felul acesta i-am crescut în mod clar interesul pentru această activitate, aşa că a început şi el, singurel să folosească periuţa de dinţi, iniţial fără pastă. După vârsta de un an am introdus şi pasta de dinţi şi am început să îl ajut eu cu spălarea dinţişorilor, dar, în continuare, îl las şi pe el să se joace cu periuţa”, a mentionat Ela Craciun.
Cand sa incep sa spal bebelusul pe dinti?
Odata cu aparitia primilor dinti de lapte ”Eu am început să folosesc pentru Nicholas pasta de dinţi după vârsta de un an, dar am avut grijă să fie fără fluor şi naturală. Gustul este foarte important, de aceea vă sfătuiesc să găsiţi o pastă de dinţi care să le placă copiiilor, să le facă plăcere să se spele. Pentru copii, noi folosim o pastă fără fluor sau parabeni, ce remineralizează şi repară, conţine extract de căpşuni cu proprietăţi tonice şi nutritive asupra gingiei”.
Ce periuta sa folosesc?
Ela Craciun mentioneaza ca este necesar sa folosesti o periuta moale, speciala pentru bebelusi.
Cand trebuie sa se faca prima vizita la dentis?
In cazul in care cel mic nu are probleme, prima vizita ar trebuie sa fie facuta imedia dupa eruptia dentara completa sau la maxim 1 an de la aparitia dintilor de lapte.
Care sunt problemele dentare cu care cei mici se pot confrunta in cazul in care au igiena precara?
”În cazul unei igiene orale precare pot apărea numeroase carii ce vor duce la compromiterea dinţilor, inflamarea gingiilor şi chiar apariţia unor infecţii la rădăcinile unor dintişori, tartrul. De asemenea placa bacteriană şi tartrul afectează sănătatea dinţilor, apariţia mirosului neplăcut”, a scris Ela Craciun.