Canapea fixa, extensibila sau coltar?

coltar-mobila-sigma-vesuvio-dreapta

Piesele de mobilier din locuință sunt ca o extensie a celui sau celei care le-a ales și amenajat după bunul plac sau cel puțin așa ar trebui să stea lucrurile. O casă nu este întotdeauna „acasă” pentru că mobilierul și elementele de decor nu sunt cele potrivite, însă odată schimbate acestea, întregul decor va căpăta o nouă identitate.

Un subiect pe cât pare de banal pe atât de important este și următoarea dilemă: o canapea fixă, o canapea extensibilă sau un colțar? Toate cele trei variante sunt corecte, dar numai dacă ne raportăm la contextul potrivit pentru fiecare.

Pentru momentele în care este necesară o schimbare de design la nivelul întregii locuințe sau doar a unui colț din aceasta și se ridică problema unei alegeri, am pregătit câteva aspecte importante de care ar fi bine să se țină cont înainte de achiziționarea unei canapele fixe, mobile sau a unui colțar.

De ce o canapea fixă?

Canapeaua fixă este piesa de mobilier care se poate integra în aproape orice spațiu, de la living, dormitor sau hol și inclusiv într-un birou. Fiind o piesă fixă, fără posibilitate de extindere, canapeaua fixă se uzează mai greu și este mult mai practică deoarece nu ocupă mult spațiu. Indiferent dacă modelul ales este cu 2 sau 3 locuri, canapeaua fixă se poate muta cu ușurință și în alte spații.

Este un element comun în spațiile amenajate modern, în special modelele cu picioare de lemn sau de metal, mai înalte. Sunt elementele care permit curățarea cu ușurință a zonei de sub canapea, dar care oferă și un plus de eleganță.

Partea mai puțin bună a unei canapele fixe este că nu se recomandă a fi utilizată pentru dormit.

De ce o canapea extensibilă?

Pe lângă beneficiile oferite de o canapea fixă, varianta extensibilă presupune un plus de confort și posibilitatea de a fi folosită pentru dormit, chiar și în fiecare zi. O canapea extensibilă 3 locuri ce oferă și spațiu de depozitare este un plus pentru orice locuință, ce poate fi folosit pentru lenjeriile de pat sau pentru obiectele din casă care doar încarcă locuința.

Nu necesită un spațiu mare, în special în cazul în care nu se folosește zilnic în varianta extinsă, dar este ideală pentru un living de orice dimensiuni. Sunt disponibile numeroase modele de canapele extensibile de calitate, iar gama de culori este dintre cele mai complexe.

Canapeaua extensibilă este specifică tinerilor sau cuplurilor și poate fi elementul central pentru serile petrecute acasă cu prietenii.

De ce un colțar extensibil?

Dintre toate cele 3 variante, colțarul extensibil este cel mai generos ca dimensiuni, însă ocupă și cel mai mult spațiu dintre toate. Se încadrează de minune într-un living mare sau într-o bucătărie open space, dar și investiția este una mai consistentă. Pentru cei care sunt în căutare de colțare living moderne și nu numai, dar și pentru cei care vor o piesă de mobilier utilă, recomandăm colțarele extensibile cu două spații de depozitare.

Sunt cea mai bună alegere pentru familiile cu copii, dar și pentru cei care obișnuiesc să primească vizitatori destul de des. Calitatea colțarelor și dimensiunile lor generoase sunt principalele motive pentru care acestea ar trebui să fie de nelipsit din orice locuință încăpătoare. De asemenea, modelele disponibile au un design aparte, oferă un plus de confort și pot fi întotdeauna folosite pentru dormit. Colțarele pot avea formă de L sau de U, pot fi modulare sau cu recliner, toate variantele fiind concepute pentru un maxim de confort și întotdeauna cu un design aparte.

Pentru un spațiu generos recomandăm un colțar, de preferat extensibil, iar pentru spațiile medii sau chiar mici sunt de preferat o canapea fixă sau un model extensibil. După ce se stabilește varianta finală, oricare ar fi aceasta, începe o nouă provocare legată de model, culoare și de rezistența materialului în timp.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *