Beneficiile suplimentelor de colagen și modul în care acestea ajută la detoxifiere

alternative-medicine-herbal-organic-capsule-with-vitamin-e-omega-3-fish-oil-mineral-drug-with-herbs-leaf-natural-supplements-healthy-good-life-3

Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul uman. Se găsește în piele, oase, cartilaj și alte țesuturi conjunctive. Acesta oferă rezistență și elasticitate țesuturilor. Colagenul conține aminoacizi precum glicina, prolina, glutamina și arginina.

Care sunt cele mai frecvente semne și simptome ale deficitului de colagen?

Deficiența poate fi cauzată de o lipsă de proteine în dieta dumneavoastră sau de o afecțiune subiacentă, cum ar fi boala Crohn, boala celiacă sau boala cronică de rinichi. Cel mai frecvent semn și simptom al deficienței de colagen este pielea uscată. Alte simptome includ dureri articulare și dureri musculare din cauza lipsei de colagen în articulații și mușchi.

Pentru a reface colagenul din organism, în plus față de suplimentele de colagen, puteți urma o dietă bogată în acest nutrient. Dacă nu ați avut probleme medicale în ultima vreme și ați început să observați oricare dintre următoarele simptome, este posibil să aveți nevoie de detoxifiere adecvată:

  • Balonare, digestie lentă, constipație
  • Pungi sub ochi
  • Sensibilitate crescută la infecții sau alergii
  • Perioade de oboseală inexplicabilă
  • Incapacitatea de concentrare

Ce beneficii aduce colagenul?

Colagenul hidrolizat este un supliment alimentar preparat din oase și cartilaje bovine. Este folosit pentru a stimula producerea de colagen în organism, ajutând astfel la îmbunătățirea aspectului pielii, întărirea articulațiilor, unghiilor, oaselor și părului.

Dar este bine să folosim suplimente cu colagen? Răspunsul este da, și este recomandat să-l luați de la vârsta de 30 ani, dar poate fi folosit și înainte de persoanele expuse la soare pentru o lungă perioadă de timp, fumători sau cei care urmează o dietă nesănătoasă. Factorii nocivi stimulează îmbătrânirea corpului și pot afecta producția de colagen. Unele dintre principalele beneficii ale colagenului hidrolizat pentru organism sunt următoarele:

● Îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii
● Întărește unghiile și părul prin îmbunătățirea aspectului acestora
● Previne și atenuează simptomele osteoporozei
● Încetinește apariția ridurilor, a liniilor fine și a celulitei
● Tonifică articulațiile, tendoanele și ligamentele
● Previne apariția ulcerelor gastrice
● Scade și previne apariția vergeturilor.

Trebuie remarcat faptul că aceste beneficii sunt de obicei obținute atunci când aportul de colagen hidrolizat este însoțit de o dietă sănătoasă, sporind astfel rezultatele acestei suplimentări.

Cel mai bun mod de a combate îmbătrânirea este de a menține o piele bine fermă. Prin urmare, ingerarea suplimentelor hidrolizate de colagen în capsule, pulbere sau tablete vă va ajuta să realimentați nivelurile de colagen din organism. În cele din urmă, este important să consumați întotdeauna colagen cu alimente bogate în vitamina C, deoarece această vitamină este responsabilă pentru a permite absorbția colagenului de către organism.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *