Beneficiile aduse de sucul de portocale

Beneficiile aduse de sucul de portocale

Sucul de portocale este savurat in intreaga lume si este in mod natural si este bogat in nutrienti vitali asa cum ar fi vitamina C si potasiu. Soiurile comerciale de portocale sunt de cele mai multe ori imbogatite cu  calciu dar si cu vitamina D.

Iata care sunt beneficiile aduse de sucul de portocale

Sucul este bogat in nutrienti importanti

Sucul de portocale este o  sursa concentrate de vitamina C care are un puternic rol antioxidant. Vitamina C ajuta la formarea si la intarirea oaselor, vindecarea ranilor dar si sanatate gingiilor. Sucul de portocale este bogat in folat si este necesar pentru sinteza ADN-ului si sustine cresterea si dezvoltarea fetala.  Sucul de portocale este o sursa excelenta de potasiu, mai exact un mineral ce regleaza tensiunea arteriala. In plus, previne pierderea osoasa si protejeaza impotriva bolilor de inima si a accidentului vascular cerebral.

Sucul este bogat in antioxidanti

Sucul de portocale este bogat in antioxidanti si promoveaza sanatatea. Antioxidantii sunt cruciali pentru mentinerea sanatatii generale.  Acestia te pot ajuta la protejarea impotriva afectiunilor cronice asa cum ar fi inima, cancerul si diabetul.

Sucul de portocale este o sursa buna de antioxidanti asa cum ar fi flavonoidele, carotenoidele dar si acidul ascorbic.

Sucul poate preveni in formarea pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi sunt  mici depozite minerale care se acumuleaza in rinichii tai. Vei avea simptome precum durere severa, greata sau sange in urina.

Sucul de portocle poate creste pH-ul in urina si o face sa fie mai alcalina. Acest lichid este mai mult decat necesar in reducerea mai multor factori de risc de formare a pietrelor la rinichi.

Poate imbunatati sanatatea inimii

Sucul de portocale poate reduce in mod considerabil cativa factori de risc pentru boli de inima asa cum ar fi hipertensiunea arteriala dar si colesterolul crescut. Asta inseamna ca te va ajuta sa iti mentii inima sanatoasa.

Consuma suc de portocale in mod constant si vei vedea care sunt beneficiile aduse de acesta. Te vei simti mai energica iar starea ta de sanatate se va imbunatati in mod considerabil.

Poate reduce inflamatia in mod considerabil

Inflamatia acuta este o parte normala a organismului tau. Mentinerea unor niveluri ridicate de inflamatie pe termen lung in organism contribuie la dezvoltarea unor boli cronice. Cu cat markeri inflamatiei vor fi mai crescuti cu atat riscul de a dezvolta boli de inima sau anumite tipuri de cancer va fi mai mare.

Sucul de portocale reduce inflamatia dar si problemele legate de aceasta.  Aceasta bautura se poate consuma cu cea mai mare incredere in orice moment din zi si vei vedea ca beneficiile aduse vor fi unele ideale pentru tine.

Bea suc de portocale in mod constant si te vei bucura de o sanatate de fier. Fructele si legumele trebuie sa faca parte din viata ta in mod constant. Bea cat mai multe sucuri naturale si vei avea parte de o sanatate ma buna. In aceste bauturi vei gasi vitaminele si mineralele de care ai nevoie in fiecare zi.

 

 

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *