Aspecte esentiale in legatura cu structura de rezistenta a unui bloc util de cunoscut

Atunci cand o persoana isi cumpara un apartament, trece printr-unul din cele mai importante momente din viata, deoarece, in cele mai multe cazuri, acest lucru implica eforturi financiare de proportii. O alegere mai putin buna poate sa determine consecinte negative atat pe termen lung, cat si pe termen scurt.

Acesta este motivul pentru care arhipropub.ro ofera mai multe informatii in ideea de a veni cu un ajutor real in intampinarea celor care isi propun sa cumpere un apartament. Urmatoarele aspecte sunt foarte importante si necesita clarificare:

De ce este important un proiect de rezistenta bloc bine facut?

In cazul cladirilor noi, inainte de demararea lucrarilor trebuie sa se intocmeasca un proiect de rezistenta bloc bun. Un astfel de proiect elimina riscurile inutile si ofera cele mai bune solutii, potrivite cu spatiul in care blocul este instalat, cu particularitatile de mediu, de sol si cu seismicitatea zonei, astfel incat blocul sa reziste cu bine timp indelungat.

In tot ce inseamna proiecte constructie blocuri sunt incluse si proiectele de rezistenta. Nicio cladire nu ar putea sa reziste fara sa aiba o structura de rezistenta. Aceasta este o parte importanta a fiecarei cladiri si este reprezentata de cele mai multe ori de grinzi, de stalpi, de pereti si de numeroase elemente si materiale care au rolul de a sustine cladirea. Rolul atribuit acestei structuri de rezistenta este de a lua din presiunea materialelor care urmeaza sa fie folosite in procesul de constructie.

Cu ajutorul structurii de rezistenta este sporit gradul de siguranta al cladirii si siguranta locuitorilor din interior. Tinand cont de raportul pe care cladirea il are fata de sol, o structura de rezistenta poate fi formata din suprastructura si infrastructura.

Ce este infrastructura unei structuri de rezistenta? Dar suprastructura?

Prin infrastructura se intelege o parte realizata de fundatie, stalpi si planseu, acestea fiind elemente care intra in contact cu solul direct. Este foarte importanta pentru ca este partea cladirii care asigura legatura intre cladire si baza pe care se sprijina. Din acest motiv, aceasta structura ar trebui sa fie facuta de specialisti.

Prin suprastructura se intelege partea aflata deasupra terenului care este formata din componente situate pe verticala si componente situate pe orizontala. Aceste elemente sunt reprezentate de stalpi, de pereti si de plansee orizontale sau de elemente inclinate, asa cum sunt, spre exemplu, scarile. Si aceasta parte trebuie sa fie proiectata in mod corect de ingineri specialisti si de arhitecti cu experienta, pentru siguranta tuturor persoanelor aflate in interior.

In momentul in care scarile unui bloc, spre exemplu, nu sunt corect proiectate, pot sa se darame atunci cand sunt utilizate in exces, caz in care persoanele aflate pe scari pot avea de suferit, iar confortul intregului bloc se va pierde automat, pana la remedierea problemei.

In orice proiect de constructie de blocuri sunt implicate echipe de arhitecti si alti specialisti care stiu exact ce trebuie sa faca si cum, astfel incat sa fie obtinute cele mai bune rezultate. In plus, toate documentele sunt verificate si aprobate de institutii abilitate, inainte ca proiectele sa fie implementate.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *