Aspecte ale unui comportament comun intalnit la copiii care urmeaza cursuri de limbi straine

Parintii care au decis ca a venit cel mai bun moment in care copilul sa invete limba engleza, trebuie sa ia in calcul si faptul ca acest proces este unul care va aduce unele schimbari in comportamentul copilului. O limba straina nu se invata brusc si peste noapte, motiv pentru care este nevoie ca atat parintii cat si copiii sa aiba rabdare.

In cele mai multe situatii copiii fac confuzii intre limbi

In momentul in care cel mic incepe sa faca cursuri online pentru copii de limba engleza, procesul de invatare este similar cu cel de a invata limba materna si se poate intampla sa apara confuzii intre limba materna si limba nou invatata, care sunt absolut normale. Sunt si parinti care spun ca cei mici au inceput sa combine limbile si incep fraza in limba materna, terminand-o in limba engleza.

Cei mai multi copii sunt atrasi de experimente lingvistice

StewartEnglishSchool mentioneaza printre efectele cursurilor de engleza la copii si aparitia experimentelor lingvistice. Copiilor le place sa experimenteze activitati noi si sa testeze prin urmare exista posibilitatea sa se intample acest lucru si cu o limba noua, cu gramatica si cu pronuntia. Parintii pot sa auda copiii cum imita anumite voci, apartinand personajelor preferate, lucrul acesta fiind valabil inclusiv pentru gramatica. Aceste activitati sunt parti ale procesului de invatare si sunt absolut normale.

Unii copii manifesta perioade de tacere in perioada de cursuri limba engleza

Atunci cand copilul face cursuri limba engleza este comun sa apara perioade de tacere. Ca si in limba materna, uneori copiii pot sa nu vrea sa vorbeasca, ci doar sa asculte. Nu toti copiii trec prin aceasta perioada, insa daca apare nu este un moment de ingrijorare. Sunt si parinti care au descoperit faptul ca aveau un copil foarte vorbaret in general, dar a avut o perioada de pauza in care a preferat sa asculte si sa invete fara sa comunice. Este nevoie de o perioada de timp pentru ca un copil sa aiba incredere sa vorbeasca intr-o limba straina, insa cu siguranta va reusi.

Limba engleza se invata prin mai multe activitati
Invatarea limbilor straine ar trebui privita intr-un context mai larg si inclusa in procesele de dezvoltare si invatare generala prin care copiii pot trece. Conform specialistilor, pentru ca un copil sa invete intr-un mod care sa il ajute pe viitor si care este adaptat la varsta sa, trebuie sa isi dezvolte cu mult vocabularul, peste ceea ce invata la curs.

Este aproape imposibil ca in cazul copiilor mici invatarea sa fie canalizata exclusiv pe engleza pentru ca acestia sunt in plin proces de dezvoltare si invata zilnic din orice activitate. O metoda optima prin care engleza poate fi invatata este joaca, in acest caz copiii fiind analizati in intregime.

Se vor lua astfel in calcul si interesele pe care le au, integrand in activitatile normale si limba engleza. Astfel, copilul invata si se simte bine totodata, procesul de invatare nefiind unul plictisitor. Invatarea prin joaca in cazul copiilor este cea mai buna solutie pentru sedimentarea pe termen lung.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *