Aronia – un super-antioxidant de care trebuie să afli

11 lacafele.ro Aronia – un super-antioxidant

Aronia este un fruct de care auzim ca are multe beneficii pentru sănătate! Poate că ai auzit până acum sau nu, dar aronia se găsește în America de Nord sub forma unui airburst sălbatic. Cât despre Europa, a apărut în a doua jumătate a secolului XX. În ultimii ani, a câștigat popularitate datorită cercetărilor științifice anuale care confirmă numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Calitatea unică se află în activitatea sa antioxidantă foarte ridicată, în care depășește toate celelalte fructe. Aronia are o concentrație foarte mare de fitonutrienți valoroși, în principal flavonoizi și polifenoli. Combină virtuțile vinului roșu și ceaiului verde.

100 de grame de fructe conțin mai mult de 2500 mg de polifenoli, care este de multe ori mai mare decât necesarul zilnic al organismului de antioxidanți. Pe lângă polifenoli, aronia este bogată în vitamine B, vitamina C, potasiu, molibden și mangan. Un mare avantaj al aruncatului este că metalele grele nu se acumulează în fructele sale. Chiar și în cazul plantațiilor situate de-a lungul drumurilor aglomerate, fructele conțin substanțe mai puțin dăunătoare decât standardele UE.

Aronia este, cu siguranță, unul dintre cele mai sănătoase și benefice fructe de pe Pământ. Până în prezent, s-au efectuat sute de studii științifice asupra compușilor chimici conținuți în fructele de arbuști.

Aronia sa dovedit a fi deosebit de eficientă

  • în prevenirea aterosclerozei – bolile cardiace și cardiovasculare sunt principalele cauze ale morții premature. Îmbunătățirea dietei prin includerea alimentelor bogate în antioxidanți încetinește dezvoltarea proceselor aterosclerotice. Aronia scade tensiunea arterială și, prin urmare, ar trebui să fie o parte constantă a dietei persoanelor cu risc de atac de cord și accident vascular cerebral.
  • hipertensiune – Rezultatele studiilor clinice care implică pacienți hipertensivi cu risc de infarct miocardic sunt promițătoare. După două luni de tratament cu extract de aronia, s-a arătat o scădere semnificativă a tensiunii arteriale comparativ cu valorile inițiale.
  • în prevenirea bolilor neurodegenerative – Disfuncția creierului progresează odată cu vârsta, dar și din cauza bolilor degenerative (Alzheimer, Parkinson) sau a abuzului de substanțe toxice pentru sistemul nervos central, precum alcoolul, anumite medicamente și substanțe psihoactive. Aceste modificări pot fi încetinite prin introducerea compușilor polifenolici. Extractele de aronia s-au dovedit a fi eficiente în refacerea memoriei eficiente și îmbunătățirea proceselor de învățare.
  • în tratamentul diabetului zaharat – Aronia poate fi utilizată pentru tratarea diabetului de tip I.

Sursă: toate-retetele.com

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *