Amenajeaza-ti gradina dupa propria-ti personalitate

Omul isi pune amprenta asupra mediului sau inconjurator, indiferent daca vorbim de amenajarea interioara a casei, amenajarea gradinii sau a curtii. In mod sigur, in timp, acestea se vor transforma si vor reflecta personalitatea noastra. In majoritatea cazurilor, transformarea se intampla inconstient si treptat pana cand mediul nostru inconjurator preia o parte din identitatea noastra.

Amenajeaza-ti gradina dupa propria-ti personalitate

Cum oamenii petrec o mare parte din viata lor la locul de munca isi doresc ca spatiul in care locuiesc sa le ofere linistea de care au atat de mare nevoie dupa fiecare zi istovitoare. O gradina amenajata este un plus care contribuie la armonizarea spatiului personal pentru revigorare si reimprospatare, un loc unde putem sa ne incarcam zilnic pentru o noua zi de munca.

Cu totii simtim nevoie de a evada din cand in cand in natura, sa respiram aer curat si sa admiram frumusetea naturii dar din pacate nu putem sa facem acest lucru de fiecare data cand simtim nevoia. O gradina amenajata ne poate oferi aceeasi senzatie, este o oaza de frumusete, culoare si armonie intr-o lume de beton.

Astfel au aparut pe langa firmele de amenajari interioare si cele de amenajari gradini care la cerere ne ajuta in transformarea spatiului existent pentru a ajunge la rezultatele dorite. Cand va hotarati sa schimbati aspectul gradinii, arhitectul peisagist de la firma de amenajari gradini va va oferi cea mai buna solutie pentru a obtine efectul dorit in functie de posibilitatile oferite de spatiul existent.

Discutand cu doamna Cristina Vlad de la firma de amenajari gradini Kalon Garden din Cluj Napoca am ajuns la concluzia ca aici nu vorbim doar de plantarea unor flori ci de estetizarea si armonizarea spatiului inconjurator si de personalizarea gradinii pentru a crea efectele benefice ale acesteia.

Indiferent daca doriti o gradina cu iazuri si cascade, cu stancarii sau o gradina japoneza plina de spiritualitate unde sa va retrageti pentru momente de liniste, pentru incarcarea bateriilor, ideile pot fi puse in aplicare daca spatiul permite acest lucru. Cand gandim proiectul putem sa dedicam un loc ferit zonei de relaxare, o banca la umbra unui copac sau o terasa cu scaune de gradina si cu o mica masuta unde putem savura cafeaua de dimineata.

Toate acestea pot fi punctele de atractie ale gradinii. La ele se poate ajunge printr-o alee din pietre naturale, rustice, aruncate la intamplare sau o poteca din pietre decorative frumos aranjate care serpuieste prin gradina. Oazele de flori sau stancarii care apar ca din pamant pe suprafetele mari de gazon verde viu, sparg monotonia spatiului si a culorilor.

Aceste stancarii sunt locuri perfecte pentru plantarea unor ierburi ornamentale, plante perene sau alte tipuri de plante decorative cu frunze de diverse forme sau culori, niste pete de texturi colorate care atrag privirea in marea verde a gazonului. Alegerea lor va fi facuta in functie de ph-ul pamantului, de pozitionarea florilor in raport cu soarele sau chiar si de culorile pe care dorim sa le aducem in gradina.

Intretinerea ierburilor nu necesita o atentie deosebita dar totusi este o munca continua de ingrijire a gradinii atat in zona gazonului cat si in partile cu celelalte plante. In final, daca avem grija de ea, gradina ne va oferi armonia si prospetimea ei pe toata perioada anului, va deveni un loc de pace si liniste de care vom beneficia zilnic.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *