Amenajarea unei bucătării primitoare: 5 secrete

image001

În cadrul amenajării spațiului, bucătăria este adesea trecută cu vederea. Însă vei observa o schimbare vizibilă asupra locuinței tale odată ce acorzi atenția necesară acestei încăperi, care încurajează socializarea, experimentele și, de ce nu, relaxarea. Indiferent că stai la o cană de ceai sau de cafea dimineața, sau gătești preparatele preferate pentru toți cei pe care îi iubești, o bucătărie primitoare poate deveni locul tău preferat din casă. Iată câteva secrete care te vor ajuta să amenajezi bucătăria în care visezi să te regăsești zilnic:

1.  Concentrează-te pe spațiul de luat masa

Ce caracterizează mai bine o bucătărie primitoare decât un spațiu de luat masa integrat armonios în centrul acesteia? Chiar și în cazul uneia de mici dimensiuni, ai la dispoziție soluții care îți permit să instalezi o zonă de dining. Alege mese de bucătărie la prețuri foarte bune, adaptate nevoilor tale, în materie de spațiu. O bucătărie mai mare se poate bucura de seturi care includ mai multe scaune, pentru toți oaspeții tăi, dar ține cont și de utilitatea unei mese extensibile, care te va ajuta să organizezi mese festive memorabile.

2.  Înlocuiește corpurile de iluminat

Poți dărui unei bucătării un aer primitor cu minimum de efort dacă alegi să înlocuiești corpurile de iluminat vechi și demodate, cu opțiuni care îți satisfac estetica din prezent. De exemplu, dacă în noua bucătărie preferi decorul minimalist, candelabrele sau lustrele pe care le-ai ales într-un decor clasic, mai vechi, nu se mai potrivesc acum. Cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite vei putea și să pui în evidență zona de dining, printr-o lustră joasă, de dimensiuni generoase.

3.  Folosește materiale și nuanțe calde

În bucătărie, folosește detalii din lemn, care amintesc de stilul rustic, în nuanțe mai închise, pe care le poți combina cu pereți în culori calde. Albastru sau verde închis, nuanțe pastelate de portocaliu sau galben sau chiar turcoaz sunt culori îndrăznețe și originale, potrivite pentru cei care vor sa readucă decorul bucătăriei în prezent. Nu-ți fie teamă nici de efectul pe care îl poți crea prin alegerea finisajelor de marmură și mesele de dining din lemn masiv.

4.  Include piese sau detalii deosebite

Dacă vrei să creezi o senzație cu adevărat primitoare în bucătăria ta, ai nevoie de detalii pe care nu le regăsești în mod obișnuit. De exemplu, piesele de mobilier care nu fac parte din seturile pentru bucătărie, sau mesele cu detalii clasice, romantice sau chiar cu picioare sculptate. Fie că le găsești la târguri, le moștenești sau alegi un corp de mobilier care nu are legătură cu bucătăria, acestea vor scoate din anonimat un spațiu de care te-ai plictisit. De asemenea, detaliile precum o baterie de culoarea bronzului, în combinație cu o chiuvetă neagră, ridică nivelul decorului și îi oferă eleganță.

5.  Aerisește spațiul

Aici nu ne referim la deschiderea ferestrelor pentru a te bucura de aer proaspăt, ci la amenajarea obiectelor în spațiu. Chiar dacă dulapurile suspendate ajută la economisirea spațiului, la fel de importantă este libertatea pe care ți-o oferă etajerele, rafturile și polițele. Nu uita de bucătăriile bunicelor, care aveau mereu la vedere condimente, plante aromatice și diverse obiecte de uz casnic. Toate acestea îți ofereau un sentiment de apartenență și relaxare, motiv pentru care, merită să incluzi un astfel de decor în bucătăria ta.

Bucătăria primitoare înseamnă, poate, 40% decor și 60% suflet, deoarece este un spațiu al familiei, și, ce poate fi mai special decât ceea ce se află în centrul acesteia? Optează pentru corpurile necesare, dar și pentru cele care aduc un plus real spațiului pe care îl îndrăgești.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *