Amenajarea dressingului: 7 idei simplu de pus în practică

screen-post-c9JXaee_FdU-unsplash

Dressingul poate fi amenajat într-o încăpere separată sau chiar într-o zonă special creată și despărțită de restul camerei printr-o draperie sau un paravan. Acesta poate fi instalat chiar și în dormitor, într-o debara, la mansardă sau pe hol. Fie sezon rece sau cald, îți va fi foarte ușor să găsești outfiturile dorite cu ajutorul unui spațiu bine organizat și cuprinzător!

Dacă vrei să-ți amenajezi un dressing spațios și modern pentru a depozita toate articolele vestimentare, de încălțăminte și accesoriile, dar și să ai un spațiu luminat și dotat cu oglinzi ca tu să te schimbi numaidecât, atunci iată 7 idei de amenajare pentru dressingul tău!

Culori în monocrome pentru dressing

Deoarece vrei să găsești rapid cele mai bune piese de vestimentație, este important ca dulapurile, compartimentele, barele pentru umerașe și celelalte spații de depozitare ale dressingului, dar și încăperea sau spațiul destinat pentru acesta să se regăsească în culori monocrom sau care să creeze un aspect uniform locului.

Pentru materiale, intră pe Mathaus.ro pentru o varietate de modele de parchet, uși, dulapuri, sertare, etajere, umerașe, coșuri de depozitare și polițe de mărimi și design diferit, potrivite pentru designul interior de amenajare, dar și pentru pereții locuinței, în cazul în care vrei să montezi dulapurile direct în aceștia. De exemplu, un perete de lemn, beton sau cărămidă va fi mult mai rezistent spre deosebire de unul din rigips.

Instalează o banchetă și o măsuță de dressing

Indiferent de spațiul în care-ți vei crea dressingul, este important să instalezi o banchetă confortabilă, fie aceasta în zona centrală sau în apropierea unei ferestre pentru a te bucura de lumina naturală. Atunci când probezi mai multe ținute cu siguranță îți vei dori să stai jos. Dacă spațiul nu îți permite să instalezi o băncuță întinsă, atunci alege un taburet cu spațiu de depozitare.

Cu atât mai mult, pentru un dressing dotat, optează pentru o măsuță cu sertar și oglindă în care-ți poți organiza toate bijuteriile și accesoriile. Tot aici, cu ajutorul unei surse de lumină, îți vei putea realiza machiajul și coafura.

Dulap special pentru pantofi

Unele persoane preferă să protejeze încălțămintea păstrând-o în cutiile originale, pe când altele preferă ca acestea să fie expuse pe o etajeră. Indiferent de preferințele tale, încearcă să ții încălțămintea pe un raft sau într-un dulap separat. În funcție de lungimea pantofilor, sandalelor, cizmelor sau bocancilor, poți alege rafturi sau polițe de dimensiuni diferite.

Separă hainele pe sezoane

Deoarece vara nu ai nevoie de palton, iar iarna cu siguranță nu vei folosi pălăria de plajă, este indicat să separi hainele pe sezoane. Dacă spațiul nu îți permite să clasifici hainele în funcție de anotimp, atunci pe perioada verii amenajează dressingul astfel încât hainele vaporoase să fie în prim plan, iar iarna păstrează-le în plan secund.

Spații de depozitare pentru lenjerie intimă

Lenjeria intimă, șosetele, dresurile, costumul de baie și pijamalele trebuie așezate separat. Le vei putea organiza ușor în sertare sau chiar în cutii de depozitare din material textil – deoarece sunt ușor maleabile și pot încăperea în acestea mai multe piese vestimentare intime.

Iluminează corespunzător spațiul

Pentru că într-un dressing ai nevoie de lumină puternică, încearcă să-l plasezi pe acesta în apropierea unei surse naturale de lumină, iar pe perioada serii asigură-te că beneficiezi de corpuri de iluminat adecvate cu becuri de culoare rece sau neutră.

Nu uita de coșul pentru rufe

Un dressing ordonat are nevoie de un coș pentru rufele purtate. Poți investi într-un coș de rufe care să se potrivească cu designul interior, iar dimensiunea acestuia rămâne la doleanțele tale. Cu toate acestea, este recomandat să alegi unui mai mare sau chiar compartimentat, pentru haine albe, negre și colorate.

Indiferent dacă locuiești la apartament sau la casă, un dressing bine amenajat și organizat îți va oferi o stare de bine și te va ajuta să alegi ținutele potrivite pentru toate evenimentele sau activitățile zilnice. Ia în considerare ideile și sfaturile oferite și creează-ți spațiul de dressing dorit!

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *