Amenajare living in stil modern: cum alegi finisajele?

image001

Livingurile moderne au adus cele mai multe schimbări la nivel de stil de amenajare, deoarece au introdus materiale noi și inovative, dar și idei și concepte care nu erau posibile în anii trecuți. Așa se face că în prezent nu există idee de amenajare care să nu poată fi pusă în practică, iar diversitatea de opțiuni efectiv ne invită la creativitate în design interior. Dacă ești în căutare de idei de amenajare a livingului în stil modern și nu știi cum să alegi finisajele, te invităm să citești următorul material.

Alege ca finisaj pentru pardoseală travertinul

Unul dintre cele mai moderne tipuri de amenajări ale zonei de living este pardoseala din piatră naturală, cu precădere pardoseala din travertin. Față de anii trecuți și de stilurile trecute, atunci când parchetul era preferat pentru pardoselile de living, în prezent travertinul este utilizat, căci este cea mai calitativă soluție. Atunci când cauți calitatea superioară a travertinului pentru pardoseli ar trebui să ai în minte exact ceea ce vrei să realizezi la nivel de amenajare interioară, deoarece acest tip de rocă naturală se diferențiază calitativ prin prisma golurilor structurale pe care le are.

O calitate mai bună a travertinului înseamnă mai puțini pori în material și o structură mai compactă și mai estetică, așa că aceste aspecte sunt de urmărit atunci când ai în vedere alegerea unui asemenea texturi.

Alege ca finisaj pentru pereți vopseaua lavabilă

Deși nu este un material nou, vopseaua lavabilă este preferată în amenajările moderne, pentru că este foarte ușor de întreținut. Vopseaua lavabilă se curăță cu ușurință, poate fi spălată și în plus protejează peretele. Vopseaua poate fi aplicată pe orice tip de substrat, iar rezistența ei este suficient de mare cât să-ți permită să te bucuri pentru destul de mult timp de un living modern și primitor.

Vopseaua lavabilă poate fi albă, sau poți opta pentru culori specifice stilului modern, pentru pasteluri sau, din contră, pentru culori îndrăznețe, care să creeze nuanțe contrastante. Nu uita însă de faptul că tonurile deschise conferă camerei un aspect mai spațios, în vreme ce nuanțele închise au tendința de a face spațiile să pară mai mici decât sunt în mod real.

Alege marmura ca finisaj pentru șemineu

Marmura este fără doar și poate unul dintre cele mai elegante materiale folosite ca finisaj. Ea este potrivită atât pentru aplicare în plan vertical, cât și orizontal, poate fi aplicată în băi, bucătării și holuri și de asemenea aduce beneficii vizuale la nivel decorativ. Poți chiar să plachezi pardoseala cu marmură, pentru a avea continuitate la nivel de culoare și textură, sau poți crea jocuri de nuanțe în funcție de celelalte finisaje ale livingului tău.

Marmura este o piatră naturală care rezistă foarte bine la șocuri mecanice, este un material care nu își pierde culoarea și strălucirea naturală și în plus acest finisaj crește foarte mult valoarea unei proprietăți, tocmai datorită unicității amenajării.

Alege piatră naturală pentru glafuri

Marmura, travertinul și granitul sunt cu siguranță cele mai moderne tipuri de materiale pentru amenajări la nivelul locuinței și oferă versatilitate maximă în amenajări interioare. Pe lângă pardoseli sau elemente decorative, mai poți folosi piatra naturală și pentru glafuri, pentru trepte și contratrepte. Cele mai moderne livinguri sunt decorate prin combinații de materiale, de tip granit cu marmură sau travertin, pentru că aceste tipuri de piatră naturală se complimentează reciproc și se pun în evidență într-un mod elegant.

Un living modern nu înseamnă doar aparatură de ultimă generație sau un iluminat performant. Adesea rafinamentul se vede în finisajele folosite pentru amenajare, dar și în ideile de folosire ale acestora, pentru un aspect unic și special.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *