Acestea sunt cele mai scumpe alimente din lume

Acestea sunt cele mai scumpe alimente din lume

Acestea sunt cele mai scumpe alimente din lume

 

Nu putem trai fara mancare. Ne place sa incercam fel de fel de preparate iar unele persoane nu se dau in laturi nici atunci cand un preparat are un pret exorbitant. In cele de mai jos vei putea regasi topul celor mai scumpe alimente din lume, acesta este realizat in functie de cat de greu este de gasit produsul.

  Topul celor mai scumpe alimente

Sunca uscata iberica

Sunca uscata iberica este cunoscuta sub numele Jamon Iberico si este cea mai scumpa sunca de pe planeta. Pe langa asta, trebuie sa mai stii ca aceasta sunca este produsa in Spania. Pretul este de 392 de dolari pe kilogram.

Friptura japoneza Wagyu

Este o delicatesa japoneza care este considerata una dintre cele mai gustoase alimente din lume. Friptura Wagyu are o aroma speciala din cauza faptului ca se foloseste untul la preparare. Este o friptura care poate fi cumparata cu 450 de dolari pe kilogram.

Branza Moose

Branza Moose este din lapte de elan si este preparata in ferma Moose House din Suedia. Aceasta este considerata cea mai scumpa branza din lume, branza Moose are un pret de 1.074 de dolari pe kilogram.

Pui Ayam Cemani

Este un produs pe care il poti gasi doar in Indonezia. Guvernul tarii nu poate exporta acest produs din cauza gripei aviare. Puiul Ayam Cemani poate fi cumparat cu 200 de dolari pe kilogram.

Trufe albe

Trufele albe se pot gasi in Europa la pretul de 2100 de dolari pe kilogram.  Sunt considerate unul dintre cele mai scumpe produse din lume avand in vedere ca sunt necesare anumite conditii pentru cultivarea lor.

Sofran

Sofranul este un condiment care poate fi vandut cu un pret cuprins intre 100 si 400 de dolari. Acesta are un pret atat de mare deoarece poate fi cules doar intr-o anumita perioada a anului. Este un ingredient extrem de scump iar un kilogram de sofran costa cat 300.000 de flori.

Supa de cuib de pasare

Este o supa populara in bucataria chinezeasca. Pretul acesteia este de 3.000 de dolari pe kilogram. Acest pret este atat de mare deoarece contine peste 90% saliva de pasare.

Ciuperci Matsutake

Sunt cele mai rare delicatese din lume iar pretul la care le vei gasi este de 600 de dolari pe kilogram. Este un produs care se poate cumpara din tarile asiatice.

Cafea Kopi Luwak

Aceasta cafea este populara in Indonezia, Filipine dar si in sudul Italiei.  In mod sigur este cea mai scumpa cafea din lume, aceasta costa 1.200 de dolari pe kilogram. Acest tip de cafea este obtinuta din boabele care au fost ingerate de un animal si care au fost expulzate prin excremente.

Caviarul Albino

Este un aliment scump care costa 9.100 de dolari pe kilogram. Acesta este compus din icre de sturion care de cele mai multe ori se gaseste in Marea Caspica.

Toate produsele mentionate sunt extrem de scumpe, acestea sunt considerate delicatese si pretul lor este unul destul de mare. Daca esti curios le poti incerca oricand, in mod sigur vei ramane placut surprins de gustul lor desavarsit.

Arata-le si prietenilor tai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *